Tahallinen teko – Palloliitto mätkäisi sakot FC Interille sekä Njazi Kuqille: ”Kyse ei ole ollut vahingosta”

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliiton kurinpitovaliokunta on päättänyt sakottaa FC Interiä 2 000 eurolla ja Njazi Kuqia 500 eurolla rangaistusmääräysten rikkomisesta. Kuqi hävisi jo aiemmin käräjäoikeudessa jutun ja joutui maksamaan Interin oikeudenkäyntikulut, 8 440 euroa.

Sakot koskevat vuoden 2017 tapahtumia, kun Njazi Kuqi siirtyi kesken kauden Interistä intialaiseen ATK:hon (silloinen Atlético Kolkata). Käräjäoikeuden papereista selvisi, että pelaajasopimuksen päivämäärä oli kirjattu virheellisesti. Tästä syystä Palloliiton kurinpitovaliokunta otti asian käsittelyyn ja lopulta sakotti Kuqia ja Interiä Palloliiton tahallisesta harhauttamisesta.

Inter ja Kuqi olivat purkaneet pelaajasopimuksen 11.9.2017, mutta päättämissopimukseen oli merkattu päivämäärä 25.8.2017. Syy oli se, että siirtoikkuna oli jo sulkeutunut 11.9.2017, eikä Kuqi olisi voinut siirtyä silloin enää Intiaan.

Inter myönsi päivämäärän muuttamisen kurinpitovaliokunnalle. Syyksi seura kertoi sen, että Kuqin edustaja oli tätä ehdottanut. Kuqi myönsi myös päivämäärien muuttamisen, mutta totesi syyksi sen, ettei ollut laatimassa asiakirjoja.

Palloliitto totesi, että Inter sekä Kuqi olivat mahdollisesti hyötyneet päivämäärän muuttamisesta taloudellisesti, ja siksi molempia rankaistiin. Kurinpitovaliokunta totesi sekä Interin että Kuqin syyllistyneen Palloliiton tahalliseen harhauttamiseen.

– FC Interillä on ollut ilmeinen taloudellisen edun tavoittelutarkoitus sopimuksen päivämäärän väärin ilmoittamisella. Kyse ei ole ollut vahingosta, vaan selvästi oman edun tavoittelemiseksi tahallaan tehdystä harhautuksesta, joka on onnistunut.

– Myös Kuqi on tietoisesti solminut tosiasioita vastaamattoman sopimuksen, joka on edesauttanut hänen kansainvälistä pelaajasiirtoaan. Kuqi on ilmeisesti hyötynyt taloudellisesti sopimukseen merkitystä väärästä päivämäärästä, Palloliiton tiedotteessa kerrottiin.

Kuqilla ja Interillä on mahdollisuus valittaa Kurinpitovaliokunnan päätöksestä Palloliiton valitusvaliokunnalle viikon kuluessa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.