TOP 20: Näiden tähtipelaajien sopimus katkolla kesäkuussa – kukaan ei vielä tiedä mitä sopimuksille käy

© Kuva: Getty Images

Koronapandemia on vaikuttanut oleellisesti jalkapallomaailmaan. Pelaajien sopimukset on kuitenkin kohta, josta ei vielä ole tehty minkäänlaisia päätöksiä. Listasimme Transfermarktin maailman arvokkaimmat pelaajat, joiden sopimus on päättymässä 30. kesäkuuta.

Pelaajat, joiden sopimus päättyy kesäkuun lopulla, ovat tilanteessa, johon ei tällä hetkellä löydy kovinkaan yksiselittäistä vastausta. Käytännössä päättyvät sopimukset ja kauden jatkaminen joutuvat törmäyskurssille.

FIFA on ehdottanut sopimusten jatkamista aina kauden loppuun saakka, mutta se ei välttämättä ole niin yksinkertaista. Esimerkiksi Britanniassa työlainsäädäntö pitää pelaajien puolia. Seura ei voi jatkaa sopimusta ilman pelaajan suostumusta. Pelaajat ovat lain mukaan vapaita lähtemään 1.7. muualle, jos näin haluavat.

Kompromisseja luultavasti etsitään parhaillaan. Jalkapallossa sopimuksia on mahdollista solmia puoli vuotta ennen kuin voimassa oleva sopimus loppuu. Näin ollen moni tähtipelaaja on saattanut tehdä jo tammikuussa sopimuksen siirtymisestä toiseen seuraan.

Esimerkiksi Ajaxin Hakim Ziyech solmi Chelsean kanssa sopimuksen, joka astuu voimaan 1. heinäkuuta. Ajaxin kohdalla tilanne on siinä mielessä onnellinen, että Hollannissa päätettiin perua koko sarjakausi. Näin ollen Ajax ei joudu pelaamaan kauden viimeisiä, mestaruuden kannalta erittäin oleellisia, otteluita ilman tähtipelaajaansa.

Listasimme Transfermarktin mukaan arvokkaimmat pelaajat, joiden sopimus päättyy 30. kesäkuuta. Listassa on useita pelaajia, joiden panos joukkueelleen on suuri. Useista pelaajista käydään kulisseissa jo kovaa kamppailua. Esimerkiksi Edinson Cavanin tai Dries Mertensin allekirjoitus sopimuspaperiin on todella haluttua tavaraa.

Yksi seura, johon sopimusten päättyminen ja kauden jatkuminen iskee koviten, on Paris Saint-Germain. PSG:llä on peräti neljä pelaajaa 20 arvokkaimman pelaajan joukossa. Ranskalaisseura raivasi tiensä Mestarien liigan puolivälieriin kaatamalla Borussia Dortmundin.

TOP 20: Arvokkaimmat vapaat pelaajat 1.7.

 1. Thomas Meunier, PSG, 24 miljoonaa euroa
 2. Willian, Chelsea, 22,5M €
 3. Dries Mertens, Napoli, 20M €
 4. Edinson Cavani, PSG, 20M €
 5. Ryan Fraser, Bournemouth, 17,5M €
 6. Malang Sarr, OGC Nice, 16M €
 7. Jan Vertonghen, Tottenham 14,5M €
 8. Artem Dzyuba, Zenit, 13M €
 9. Layvin Kurzawa, PSG, 12M €
 10. Charles Aránguiz, Bayer Leverkusen, 12M €
 11. David Silva, Manchester City, 12M 4
 12. Tanguy Kouassi, PSG, 11M €
 13. Mario Götze, Borussia Dortmund, 10,5M €
 14. Benjamin Stambouli, Schalke, 9,6M €
 15. Pedro, Chelsea, 9,5M €
 16. José Callejón, Napoli, 9,5M €
 17. Giacomo Bonaventura, AC Milan, 9,5M €
 18. Adam Lallana, Liverpool, 9,5M €
 19. Jeff Hendrick, Burnley, 9M €
 20. Walter Benítez, OGC Nice, 8M €


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.