UEFA-pomo koronapandemian biologisesta pommista: ”Seurasimme viranomaisten suosituksia”

© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Koronaviruspandemia myrskyää maailmalla. Pahimpina alueina ovat olleet viime viikkojen ajan Italia ja Espanja. Yleisesti on tulkittu, että yksi viruksen leviämistä kiihdyttänyt seikka on ollut erinäiset massatapahtumat.

Näistä kenties kaikkein merkittävin oli 19. helmikuuta Milanon San Sirolla pelattu Mestarien liiga -ottelu Atalanta-Valencia. Atalantan kotikaupungin Bergamon pormestari tituleerasi peliä ”biologiseksi pommiksi”. Myös kansainvälinen terveysjärjestö WHO on todennut, että ottelu edesauttoi tartunnan leviämistä pikavauhtia Lombardian maakuntaan ja aina Espanjaan saakka.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin totesi kuitenkin lehdelle, ettei vastuu pelin pelaamisesta kuulu vain jalkapallon Euroopan kattojärjestölle.

– Me seurasimme vain viranomaisten suosituksia. UEFA ei voinut tehdä mitään, jos viranomaiset eivät määränneet muuta. Kukaan ei voinut tietää, että Lombardiasta tulisi (pandemian) keskus, Ceferin totesi medialle AS:n mukaan.

Otteluparin toinen osaottelu pelattiin Valenciassa 10. maaliskuuta tyhjille katsomoille. Tämänkin ottelun perumisen suhteen Ceferin sanoo olleensa melko voimaton.

– Otteluita pelattiin kaikkialla Euroopassa. Emme voineet tehdä päätöstä yhdessä päivässä. Meillä on sopimuksia, joita on pakko kunnioittaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!