Urheilun ja liikunnan ahdinko helpottumassa – hallitus ehdottaa lisärahaa koronatoimiin

© Kuva: Juha Tamminen

Hallitus ehdottaa vuoden 2020 toisessa lisätalousarvioesityksessään lisärahaa koronaviruksen vaikutuksiin myös kulttuurin ja liikunnan toimialoilla. Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle ehdotettu määräraha on 69,4 miljoonaa euroa.

Koronaviruksesta aiheutuvien vaikutusten vähentämiseksi liikunnan ja urheilun alalla ehdotetaan opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle 19,6 miljoonan euron määrärahalisäystä. Lisäys mahdollistaa avustusten myöntämisen urheilu- ja seuratoiminnan sekä liikunnan koulutuskeskusten toiminnan turvaamiseksi.

Vuoden toinen lisätalousarvioesitys annetaan eduskunnalle torstaina 9. huhtikuuta.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, kuinka suuri osuus summasta ohjattaisiin jalkapalloon.

Palloliiton hallitus päätti reilu viikko sitten ylimääräisessä kokouksessaan kolmen miljoonan suuruisesta kokonaistukipaketista taloudelliseen ahdinkoon koronapandemian vuoksi ajautuneille seuroilleen.

Osana kolmen miljoonan kokonaistukipakettia Palloliiton hallitus päätti jakaa yhden miljoonan euron suuruisen ylimääräisen avustuksen jäsenseuroilleen lieventääkseen koronapandemian akuuttivaiheen haittoja seuroille.

Palloliiton keskiviikon tiedotteen mukaan hakemuksia on tullut kaikkiaan 103, joista 99 on hyväksytty ja siirretty maksatukseen. Hyväksyttyjen hakemusten myötä tukea on maksussa nyt jo 723 000 euroa.

Olympiakomitean maaliskuun lopulla tekemän kyselyn mukaan koronaviruspandemian aiheuttamat taloudelliset menetykset ovat urheilulle ja liikunnalle vähintään 81 miljoonaa euroa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.