Historiallisen EM-turnauksen, jossa Suomen miesten A-maajoukkue suorittaa arvokisadebyyttinsä, piti alkaa kahden kuukauden kuluttua, mutta koronaviruspandemian vuoksi kisoja siirrettiin vuotta myöhemmäs. EM-kisojen uudet pelipäivät ovat 11.6.-11.7.2021.

Vielä ei kuitenkaan ole täysin varmaa, toimivatko ensi vuonna kisaisäntinä juuri ne 12 kaupunkia, joiden tänä vuonnakin piti. UEFA pitää isäntäkaupunkien ja kansallisten liittojen kanssa yhteyttä ja tekee huhtikuun loppuun mennessä lopulliset päätökset isäntäkaupungeista.

– 30. huhtikuuta kaikki on selvää. Silloin tiedämme, mitkä EM-kisojen isäntäkaupungeista jatkavat mukana turnausotteluiden järjestelyissä ja mitkä päättävät vetäytyä prosessista, totesi venäläiselle uutistoimisto TASS:lle Alexei Sorokin, UEFA:n komitean jäsen.

– Tästä päivästä lähtien kaikki isäntäkaupungit osallistuvat säännölliseen videopalavereihin, joissa keskustelemme asiasta heidän kanssaan. Jokaisella isäntäkaupungilla on kuun loppuun asti aikaa harkita asiaa.

[readmore from=EM2020]

– Jos joku isäntäkaupungeista päättää vetäytyä kisajärjestelyistä, pöydällä ei ole montaakaan vaihtoehtoa. Voi olla, että jostain uudesta kaupungista tulee korvaava isäntä tai sitten pelit jaetaan jo olemassaolevien paikkojen kesken.

Suomen alkulohkopelit on määrä pelata Kööpenhaminassa ja Pietarissa. Kisojen muita isäntäkaupunkeja ovat tämänhetkisten tietojen valossa Amsterdam, Baku, Bilbao, Budapest, Bukarest, Dublin, Glasgow, Lontoo, München ja Rooma.

Lähde: Sport