Yle: Joona Toivio kertoi näkemyksensä EM-kisoihin esitetystä vaihtoehdosta: ”Ei missään nimessä olisi ollut oikea ratkaisu”

© Kuva: Getty Images

Joona Toivio oli mukana viemässä Huuhkajia historiallisesti ensi kertaa EM-turnaukseen. Suomen maajoukkuepuolustaja kertoi Ylen haastattelussa näkemyksensä EM-kisojen siirtymisestä vuodella eteenpäin kesästä 2020 kesään 2021.

Toivion mielestä päätös oli hyvä.

− Varsinkin kun jossain vaiheessa oli puhetta tyhjille katsomoille pelaamisesta. Mielestäni se ei missään nimessä olisi ollut oikea ratkaisu. Kuitenkin kyseessä on niin iso urheilujuhla, ja se kuuluu kaikille niille ihmisille, jotka haluavat tulla katsomaan.

Toivio edustaa Ruotsin Allsvenskanissa pelaavaa göteborgilaista BK Häckeniä. Toivio kertoo Ylelle, että perhearki on muuttunut koronaviruspandemian takia. Suomalaispuolustajan tytär ei ole enää päivähoidossa ja kaupassa käyminen on vähentynyt.

Myös jalkapallossa arki on erilaista. Allsvenskanin kauden piti alkaa tänään sunnuntaina 5. huhtikuuta, mutta kauden alkamista on lykätty koronaviruksen vuoksi.

− Meillä on lähinnä logistiset asiat muuttuneet. Treenaamme stadionilla harjoituskeskuksen sijaan, emmekä voi syödä aamupalaa yhdessä. Saamme lounaan laatikoissa, joten voimme ottaa sen kotiin mukaan.

Lauantai-iltana Ruotsissa oli vahvistettu yli 6 400 koronavirustartuntaa ja 373 viruksen aiheuttamasta taudista johtunutta kuolemaa.

− Sitä haluaa myös itse tehdä osansa, ettei levitä virusta. Tosi monella se on ollut oireettomana, joten sitä on mahdollista levittää, Toivio sanoi Ylelle.


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?