Dortmund isännöi Bayern Müncheniä tiistai-iltana Westfalenstadionilla Bundesliigan 28. kierroksella.

Bayern nappasi elintärkeän täyden pistepotin mukaansa kotimatkalle maalein 1-0, ja otti samalla suuren askeleen kohti Bundesliigan mestaruutta. Bayern johtaa Bundesliigaa nyt seitsemän pisteen erolla Dortmundiin, kun kuusi kierrosta on vielä pelaamatta.

Dortmundin päävalmentaja Lucien Favre jätti jälleen kunto-ongelmista kärsineen Jadon Sanchon penkille. Sancho on aloittanut kaikki kolme koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen pelatut ottelut penkiltä.

Dortmund aloitti ottelun hyvin. Isännät hallitsivat pelitapahtumia, ja Erling Braut Håland vaikutti jatkuvasti vaaralliselta kärjessä. Bayern selvisi kuitenkin Dortmundin rynnistyksestä ilman takaiskuosumia ja otti pelin askel askeleelta hallintaansa.

Ottelun ainoa täysosuma nähtiin juuri ennen puoliaikaa. Dortmund purki huonosti boksin eteen jääneen pallon, ja Bayern sai uudelleen pallorallinsa käyntiin. Lopulta peliväline pelattiin Joshua Kimmichin jalkaan ja saksalainen nosti pallon komeasti yli Dortmundin maalia vartioineen Roman Bürkin.

Toisen jakson alussa nähtiin kiistanalainen tilanne, kun Håland pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta pallo osui liukastuneen Jérôme Boatengin käteen, muutti suuntaa ja meni ohi maalin. Hidastuskuvien perusteella kyseessä oli selvä käsivirhe, josta olisi voinut viheltää rangaistuspotkun. Pilkkua ei vihelletty.

Hålandin ottelu loppui noin 20 minuuttia ennen täyttä aikaa loukkaantumisen vuoksi. Norjalaiskärki sai ottelussa muutaman tekopaikan, mutta tällä kaudella kaikissa kilpailuissa peräti 41 täysosumaa ampunut hyökkääjä ei onnistunut maalinteossa elintärkeässä ottelussa.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana nähtiin vielä muutama tilanne. Manuel Neuer pelasti Bayernin huipputorjunnallaan. Mahmoud Dahoudin laukaus muutti ilmassa suuntaa, mutta Neuer kykeni silti pysäyttämään pallon. Hetkeä myöhemmin Robert Lewandowski osui tolppaan, mutta sitä lähemmäs Hålandin tapaan 41 maalia tällä kaudella tehnyt puolalainen ei tiistaina päässyt.