BBC äänestyttää valioliigakauden parhaita – Teemu Pukki ehdolla vuoden yllättäjäksi

© Kuva: Getty Images

Normaalitilanteessa Valioliigan kautta 2019-2020 olisi pelaamatta kaksi kierrosta. Nyt otteluita on kuitenkin pelaamatta 9-10 per joukkue, eikä niiden pelaamisesta ole mitään takeita. Kuten tiedetään, koronaviruspandemia katkaisi tylyllä tavalla kauden.

Jos viruskriisi ei olisi koskaan yllättänyt, olisi Englannin jalkapalloilijoiden pelaajayhdistys PFA jo jakanut vuoden pelaaja -palkintonsa. Loputkin palkinnot menisivät jakoon lähiviikkoina.

Koska tilanne kuitenkin muuttui dramaattisesti, on yhä täysin auki jopa se, jaetaanko Valioliigassa mestaruutta lainkaan. Myös henkilökohtaisten palkintojen mahdollinen jakaminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen.

Siksi BBC Sport päätti tehdä välikatsauksen tähän saakka pelattuun kauteen. BBC järjestää jalkapallon ystäville äänestyksen, jossa voi ottaa kantaa Valioliigan ja Naisten Superliigan kauden parhaisiin pelaajiin.

Suomalaisittain mielenkiintoista on, että Teemu Pukki on mukana BBC:n kymmenen pelaajan ehdokaslistalla kauden yllättäjäksi. Pukki on tehnyt Norwichille kauden aikana 11 maalia joukkueen kaikkiaan 25 maalista.

Muut yhdeksän ehdokasta ovat Tammy Abraham, Dominic Calvert-LewinFred, Mason Holgate, Danny Ings, John Lundstram, James Maddison, Çağlar Söyüncü ja Adama Traore.

Valioliigan kauden parhaaksi pelaajaksi BBC asetti ehdolle 12 eri pelaajaa. He ovat Sergio Agüero, Trent Alexander-Arnold, Alisson, Pierre-Emerick Aubameyang, Kevin de Bruyne, Virgil van Dijk, Jordan Henderson, Raul Jiménez, John Lundstram, Sadio Mané, Mo Salah ja Jamie Vardy.

Kunkin kategorian ehdokkaita voi äänestää (linkki BBC:n sivuille) keskiviikkoon klo 14 Suomen aikaa saakka. BBC julkaisee voittajat torstaina.

BBC:n sivuilta löytyvät ehdokkaat myös kaikkiin muihin kategorioihin.