Bundesliigassa tehdään kaikki voitava, jotta kausi 2019-2020 voisi jatkua. Jotta valtionjohdolta voidaan saada sarjan jatkumiselle siunaus, on kaikkien seurojen ja pelaajien sitouduttava tarkkoihin turva- ja varomääräyksiin.

Maanantaina saksalainen jalkapalloyhteisö saikin järkyttyä, kun Hertha Berlinin kokenut Salomon Kalou kuvasi suoraan Facebookin live-lähetykseensä kuvaa Herthan pukukoppi- ja stadiontiloista. Kalou kätteli seuran kuntovalmentajaa ja heitti fist bumpeja ja läpsyjä pelikaveriensa kanssa – rikkoen näin yleisiä turva- ja hygieniamääräyksiä.

Tapauksen johdosta Hertha Berlin hyllytti 34-vuotiaan norsunluurannikkolaisen vielä samana iltana.

Nyt Kalou on puhunut tempustaan Der Spiegelille. Hän katuu aidosti tekoaan, muttei saa tehtyä tekemättömäksi.

– Ymmärrän, että ihmiset ovat minulle vihaisia. Minäkin olen, Kalou sanoi puhelimitse Spiegelille.

– En olisi koskaan saanut tehdä sitä videota. Se oli epäkunnioittavaa, ja pyydän sitä huolella anteeksi. Olen kuitenkin enemmän kuin ne viisi huonoa minuuttia, jotka minulta nähdään sillä videolla pukukopissa.

Kalou voitti Chelseassa Mestarien liigan vuonna 2012, ja siirtyi Herthaan vuonna 2014. Aiemmin hän ei ole huonossa valossa esiintynyt. Tähän kauteen päättyvää sopimusta olisi tuskin muutenkaan jatkettu, mutta nyt konkari lähtenee seurasta antisankarina.

[readmore from=Kalou-Salomon]

Kalou haluaakin muistuttaa, että toisin kuin video osoittaa, hän suhtautuu koronaviruspandemiaan vakavasti.

– Säätiöni avulla autamme Norsunluurannikkoa taistelussa virusta vastaan. Olemme rahoittaneet ambulansseja ja sairaalavuoteita. Olemme myös kuvanneet videoita, joilla minä selitän ihmisille, miksi heidän pitäisi pysyä kotona.

– En minä pyöri kaduilla kättelemässä ihmisiä. Käytän kasvomaskia kauppareissulla kuten kaikki muutkin. En ollut ikinä sellainen, joka ajattelisi vain itseään, Kalou puolustautuu.