Bundesliigassa neljän maalin jännitysnäytelmä – punainen kortti, norjalaisvahdin emämunaus ja viime hetken pilkku pääosissa

© Kuva: Getty Images

RB Leipzig ja Hertha Berlin pelasivat keskiviikkona 2-2-tasapelin Saksan Bundesliigan 28. kierroksella.

Hertha siirtyi johtoon vajaan kymmenen minuutin kohdalla, kun Marvin Plattenhardtin antama kulmapotku tavoitti Marko Grujićin, joka oli jäänyt täysin vapaaksi rangaistusalueelle. Liverpoolista lainattu serbialainen sai viimeistellä kaikessa rauhassa maalin edustalta. 0-1.

Maalin syöttänyt Plattenhardt joutui jättämään kentän heti osuman jälkeen aiemmin sattuneen loukkaantumisen takia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin näytti jo siltä, että kummatkin joutuisivat tekemään pelaajavaihdon, kun Leipzigin Dani Olmo ja Herthan Vladimír Darida kolauttivat päänsä lujaa yhteen. Molemmat pääsivät kuitenkin lyhyen paikkailun jälkeen jatkamaan peliä.

Leipzig tuli tasoihin 24. minuutilla, ja osuma syntyi jälleen kulmapotkusta. Tällä kertaa oli Lukas Klostermannin vuoro puskea Christopher Nkunkun nappikeskitys sisään. 1-1.

Tauolle mentäessä Leipzigilla oli kasassa kuusi maalintekoyritystä ja Herthalla viisi.

Reilun tunnin kohdalla Leipzig joutui yhden vajaalle, kun Marcel Halstenberg taklasi Matheus Cunhaa sukille ja sai illan toisen keltaisen korttinsa.

Kotijoukkue siirtyi alivoimastaan huolimatta hetkeä myöhemmin johtoon. Patrik Schickin laukaus suuntautui suoraan kohti Herthan maalivahtia Rune Jarsteinia, joka näytti jo torjuneen laukauksen, mutta norjalaistorjuja huitaisi vielä pallon vahingossa omaan verkkoonsa. 2-1.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin kymmenen minuuttia, kun vieraat saivat rangaistuspotkun. Tammikuussa Leipzigista Herthaan siirtynyt Matheus Cunha pujotteli isäntien rangaistusalueelle ja kaatui Ademola Lookmanin kömpelön taklauksen seurauksena. Pilkkua asettui vetämään Krzysztof Piątek, joka toimitti pallon vasempaan alanurkkaan. 2-2.

Hertha Berlin nousi tuloksen myötä taulukossa yhden pykälän ylöspäin yhdeksänneksi ennen illan muita pelejä. RB Leipzig jatkaa kolmantena.