Eero Markkanen vertailee Zinédine Zidanea ja Teemu Tainiota: ”Heistä löytyy samanlaisuuksia”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Hakaan täksi kaudeksi siirtynyt Eero Markkanen on kokenut urallaan, miltä tuntuu kuulua Real Madridin seuraorganisaatioon. Vaikka isokokoinen hyökkääjä olikin Los Blancos -urallaan seuran reservijoukkue Castillan pelaaja, ehti hän olla joukkueessa Zinédine Zidanen valmennettavana.

– Hän oli tosi pelaajaystävällinen. Treeneissä oli paljon sellaisia asioita, joista pelaajat pitävät, kuten höynää, maalintekoharjoituksia ja pienpelejä, Markkanen kuvailee ranskalaista legendaa, Markkanen kertoi FC Hakan virallisilla verkkosivuilla.

Zidanelle Castillan pesti oli hänen valmennusuransa ensiaskeleita. Vain hetkeä myöhemmin hän nousi Real Madridin edustusjoukkueen päävalmentajaksi ja luotsasi heidät kolmeen perättäiseen Mestarien liigan voittoon.

– Eihän sellaista osannut ennakoida. Tietenkin se avitti, että hänellä oli maailman paras joukkue, mutta kyllä hänelläkin oli näppinsä pelissä, Markkanen sanoi.

Tällä hetkellä Markkasta Hakassa valmentaa Suomen mittapuulla erittäin menestynyt ex-pelaaja Teemu Tainio. Kaksikosta löytyy sekä samanlaisuuksia että eroavaisuuksia.

– Heistä löytyy tiettyjä samanlaisuuksia mitä treeneihin tulee, mutta ”Teme” suuttuu vähän helpommin, jos asiat eivät mene hyvin.