Futiksen superkesä peruttiin – tilalle Yleltä kunnon kattaus futisnostalgiaa

© Kuva: Getty Images

Suomen miesten A-maajoukkueen piti pelata kesäkuussa historiansa ensimmäisessä jalkapallon arvoturnauksessa. Lisäksi edessä piti olla muun muassa Copa América ja Tokion olympialaisten jalkapalloturnaus. Unohtamatta tietenkään kotimaista jalkapallokautta ja europelejä.

Kaikkia edellämainittuja jouduttiin kuitenkin lykkäämään koronaviruspandemian puhjettua. Jalkapalloa ei ole aikoihin ollut tarjolla juuri missään, eikä vieläkään ole varmaa tietoa siitä, päästäänkö Euroopan huippusarjoja ja kauden 2019-2020 europelejä jatkamaan. Auki on myös kotimaisen sarjajalkapalloilun kohtalo.

Pahimpaan jalkapallonälkään on nyt reagoinut Yle. Yle tiedotti maanantaina, että se lähettää kanavillaan TV2:lla ja Areenassa huippufutista touko-heinäkuussa yhteensä kymmenen viikon ajan. Nostalgianjanoisille on todella paljon mieluisaa – tai kenties joskus kitkerääkin – muisteltavaa tarjolla.

Futiskesä-lähetykset alkavat tulevana viikonloppuna. Lauantaina 9.5. nähdään naisten MM-loppuottelu Saksa-Brasilia vuodelta 2007 ja äitienpäiväsunnuntaina miesten MM-finaali Argentiina-Länsi-Saksa vuodelta 1986. Irti päästetään siis heti avausviikonloppuna itse Diego Maradona.

Kesäkuun toisella viikolla, kun Huuhkajien EM-urakan oli määrä alkaa, vietetään Futiskesän superviikonloppua. Tuona viikonloppuna jalkapallolähetyksiä on tarjolla lähes kymmenen tuntia. Ohjelmassa on 12.-14.6. katsojien EM-toiveita ja muistoja, suomalaisen jalkapallon kohokohtia sekä vuoden 1992 EM-kisojen loppuottelu. Lähetyksissä on vieraina suomalaisen jalkapalloilun legendoja, ja muun muassa Huuhkajien ja Helmarien pelaajia.

Kesän muussa ohjelmistossa on naisten ja miesten arvokisafinaalien ohella myös Suomi-futiksen historiaa, tarinoita ja dokumentteja.

Ottelut näytetään Ylellä alkuperäisellä suomenkielisellä selostuksella. Koko Futiskesän ohjelman löytää Ylen sivuilta tämän linkin takaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.