Helmarien EM-karsintapelien uudet pelipäivät selvillä – karsinnan päätös vasta joulukuussa

© Kuva: Juha Tamminen

Koronapandemian huippu vaikuttaa olevan ohitettu, ja kalenteri täyttyy koko ajan kiivaammin uusista jalkapallotapahtumista. Bundesliiga saa jo tänä viikonloppuna seuraa muun muassa Puolan ja Tanskan pääsarjoista, muissa Euroopan huippusarjoissa jatketaan pelejä muutaman viikon sisällä ja Suomessakin futiskausi alkaa ennen juhannusta.

Myös kansainvälisen jalkapalloilun paluu lähestyy. Europelejä on määrä jatkaa elokuussa, ja myös maaotteluille suodaan jo ajatuksia. Torstaina Euroopan jalkapalloliitto UEFA määritteli uudet pelipäivät naisten EM-karsintaotteluille, jotka jouduttiin siirtämään huhti- ja kesäkuulta myöhempään ajankohtaan.

Koko karsintojen loppuohjelma löytyy täältä, mutta poimimme tähän Suomen naisten A-maajoukkueen eli Helmarien jäljelläolevat ottelut. Suomi kohtaa syksyn aikana vielä Portugalin, Kyproksen ja kahdesti Skotlannin.

Pe 18.9. Suomi-Portugali
Ti 22.9. Kypros-Suomi
Ti 27.10. Suomi-Skotlanti
Ti 1.12. Skotlanti-Suomi

Suomi johtaa neljän pelaamansa ottelun jälkeen karsintalohkoaan 10 pisteellä. Skotlanti on tosin pelannut vain kaksi peliä, ja voittanut ne yhteismaalierolla 13-0. Portugali on kolmantena ennen nollakerholaisia Kyprosta ja Albaniaa.

Jokaisesta yhdeksästä karsintalohkosta pääsee EM-kisoihin suoraan lohkovoittaja. Lisäksi suora kisalippu heltiää kolmelle parhaalle lohkokakkoselle. Muut kuusi lohkokakkosta pelaavat kolmesta viimeisestä kisapaikasta huhtikuussa 2021 pelattavissa playoffeissa. Helmarit käy siis käytännössä taistoa kisalipusta Skotlannin ja Portugalin kanssa.

EM-kisat piti pelata alunperin kesällä 2021, mutta niitä siirrettiin vuodella heinäkuulle 2022. Kisoja emännöi Englanti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.