Hollannin futikselle ”epämiellyttävä yllätys” – katsomot tyhjinä kenties yli vuoden?

© Kuva: Getty Images

Hollannin Eredivisie on Ranskan Ligue 1:n ja Belgian Jupiler-liigan ohella yksi kolmesta merkittävästä jalkapallosarjasta, jonka keskeytetty jalkapallokausi julistettiin päättyneeksi koronaviruspandemian vuoksi. Päätös oli kussakin maassa helppo, sillä jokaisen maan hallitus kielsi urheilutapahtumat kesäkuukausien aikana.

Nyt Hollannissa kannetaan aiheellista huolta siitä, milloin yleisö pääsee taas katsomoihin. Alankomaiden terveysministeri Hugo de Jonge ilmoitti torstaina maan parlamentille, että suuria yleisötapahtumia voidaan järjestää vasta, kun COVID-19-tautiin on saatavilla rokote. Tämä lienee Alankomaiden hallituksen arvion perusteella mahdollista vasta vuoden 2021 puolivälin tietämillä.

– Toivomme totta kai, että rokote saapuisi nopeasti, mutta on realistista, että siihen kestää vuosi tai enemmän, kirjeessä todettiin.

Urheilutapahtumien järjestäminen lienee Hollannissa jossain vaiheessa sallittua, mutta niin jalkapallo-ottelut, maratonit, pikaluistelukilpailut ja pyöräilykisat täytyisi järjestää ilman yleisöä. Hollannin jalkapalloliitto totesi tehdyn päätöksen jälkeen saaneensa ”epämiellyttän yllätyksen”.

– Olisi kammottavaa, jos joutuisimme pelaamaan niin pitkään ilman yleisöä, palloliitosta todettiin taloudellisiin vaikutuksiinkin viitaten.

Koska Eredivisien kausi 2019-2020 jäi odottamattoman varhain kesken, on uusi kausi määrä aloittaa jo syyskuun alussa. Hyvin todennäköisesti otteluita pelattaisiin kuitenkin pitkään ilman yleisöä.

Alankomaiden hallituksen päätös on kiinnostava sikälikin, että Amsterdamissa on määrä pelata neljä ottelua ensi vuodelle siirretyissä EM-kisoissa.

Lähde: Transfermarkt


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.