Lehti: Kylian Mbappé pyysi viime vuonna siirtoa

© Kuva: Getty Images

Kylian Mbappé on maailman osaavimpia nuoria jalkapalloilijoita. Ranskalaishyökkääjä on saavuttanut jo paljon 21 vuoden ikäänsä mennessä, ja monet uskovat Mbappéssa olevan ainesta tulevaksi Ballon d’Or-voittajaksi. Tasosta kertoo paljon sekin, että Mbappé on jo nyt saavuttanut Ballon d’Or-äänestyksissä sijat 7, 4 ja 6.

Kylian Mbappé on 180 miljoonan euron markkina-arvollaan ylivoimainen ykkönen (eroa seuraavaan 52 milj. €) myös Transfermarktin pelaaja-arvioissa. On julkinen salaisuus, että miestä on havitellut jo pitkään riveihinsä ainakin Real Madrid. Ranskalaislehti L’Èquipe viskoo vettä myllyyn, ja antaa selviä viitteitä siitä, ettei maisemanvaihdon mahdollisuus kovin utopistinen ole.

Mbappélla on PSG:n kanssa sopimusta vuoteen 2022, mutta toistaiseksi hän ei ole osoittanut suurta halukkuutta jatkopahvin allekirjoittamiseen. Lisäksi L’Équipe väittää, että Mbappé pyysi pariisilaisseuralta siirtoa jo viime vuonna.

PSG julkaisi vajaa vuosi sitten, 20.5.2019 tiedotteen, jossa se tukahdutti selväsanaisesti Mbappéa koskevat siirtohuhut.

– PSG:llä ja Kylian Mbappélla on ollut kahden vuoden ajan vahva side, ja yhteinen tarina jatkuu ensi kaudella, PSG julisti.

L’Équipen mukaan Mbappé oli kuitenkin tuota ennen toivonut seuralta siirtoa. Hän esitti siirtotoiveensa sen jälkeen, kun PSG:n Mestarien liiga -taival katkesi kitkerään putoamiseen Manchester Unitedia vastaan. Seura kuitenkin torppasi siirtotoiveen välittömästi. PSG teki selväksi, että vuonna 2017 hankittu Mbappé olisi seuran projektin keskiössä. Jatkosopimusta onkin pyritty värkkäämään siitä lähtien.

L’Équipen mukaan jatkoneuvotteluissa ei ole toistaiseksi lähelläkään yhteisymmärrystä. Edes konkreettisista luvuista ei ole vielä päästy puhumaan. Mbappé on lehden käsityksen mukaan ”hyvin kaksijakoisissa tunnelmissa” urheilullisen tulevaisuutensa suhteen. Toisaalta hän haluaisi tehdä PSG:n kanssa historiaa (Mestarien liigassa), mutta toisaalta henkilökohtaiset tavoitteet voisivat täyttyä nopeammin muualla.

Tulevana kesänä Mbappé tuskin mihinkään siirtyy, mutta mikäli jatkosuunnitelmat PSG:n kanssa eivät ala konkretisoitua, lähtenee Real Madrid ihan tosissaan hyökkääjän kannoille ensi kauden aikana ja kesällä 2021.

Lähde: Transfermarkt