Kansallinen liiga ilmoitti tänään, keskiviikkona, että naisten sarjakausi käynnistyy 13. kesäkuuta. Kupion Palloseuran puolustaja Paula Auvinen toivoi liitolta selkeitä ohjeistuksia esimerkiksi siitä, milloin pitää jäädä sivuun harjoituksista.

Ulkomailla yksi sarjakauden elinehdoista on tiukka ja säännöllinen testaaminen koronaviruksen varalta. Suomessa resurssit eivät siihen riitä. Tällä hetkellä on hyvin epäselvää, miten tulee toimia, jos pelaajalla on koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä oireita.

Auvinen oli iloinen siitä, että sarjakausi saadaan vihdoin käyntiin. Auvinen esitti kuitenkin toiveen siitä, että linjaukset ja ohjeistukset ovat todella selkeitä, jotta niitä pystytään noudattamaan aukottomasti.

– Kansallinen liiga starttaa 13.6! Toivotaan, että erikoisjärjestelyt saadaan toimivaksi sekä pelaajille, seuroille että yleisölle, ja tautitilanne koko yhteiskunnassa pysyy kurissa, jotta sarjakausi saadaan pelattua kauden aikana!

– Kaikilla on niin kova into pelaamaan, että toivoisin selviä ohjeita pelaajille esim. kysymyksiin: Millä oireilla ei saa osallistua treeneihin ja peleihin? Esim. miten toimia lievien ylähengitystieoireiden kanssa? Ja jos oireinen testataan negatiiviseksi niin saako sitten tulla?

Palloliitto on kertonut tarkentavansa ohjeistuksia pelaamisen suhteen myöhemmin noudattaen hallituksen linjauksia.

Paula Auvinen

@paulaauvinen

Paula Auvinen

@paulaauvinen
Kansallinen liiga starttaa 13.6!! 😍⚽ Toivotaan, että erikoisjärjestelyt saadaan toimivaksi sekä pelaajille, seuroille että yleisölle ja tautitilanne koko yhteiskunnassa pysyy kurissa, jotta sarjakausi saadaan pelattua kauden aikana!
Kaikilla on niin kova into pelaamaan että toivoisin selviä ohjeita pelaajille esim. kysymyksiin: Millä oireilla ei saa osallistua treeneihin ja peleihin? Esim. miten toimia lievien ylähengitystieoireiden kanssa? Ja jos oireinen testataan negatiiviseksi niin saako sitten tulla?