Palloliitolta yksityiskohtaiset harjoitteluohjeet – pienryhmäharjoittelu saa alkaa tarkoin kriteerein

Valtioneuvosto tiedotti maanantai-iltana uusista koronavirusrajoituksia koskevista linjauksistaan (lue SuomiFutiksen uutinen). Jalkapalloilun kannalta merkittävin uudistus oli se, että nykyinen kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus laajenee enintään 50 henkilöön kesäkuun alusta alkaen. Urheilusarjat saavat myös alkaa 1.6. ”erityisjärjestelyin”, mutta yli 500 henkilön yleisötapahtumat ovat edelleen kiellettyjä heinäkuun loppuun saakka.

Palloliitto on nyt julkaissut kotisivuillaan omat yksityiskohtaiset ohjeistuksensa seuroille ja joukkueille lähiaikojen pienryhmäharjoittelua varten. Ohjeistus löytyy kokonaisuudessaan täältä.

– Tietysti hieno uutinen paitsi koko yhteiskunnan, myös harrastamisen ja urheilun kannalta, että Suomen hallitus on ryhtynyt asteittain purkamaan rajoitustoimenpiteitä. Pitää kuitenkin muistaa, että koronavirusepidemia ei ole ohi. Palloliiton, seurojen ja joukkueiden tulee yhteistyössä kantaa edelleen vastuu toimijoiden turvallisuudesta ja epidemian taltuttamisesta, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen muistuttaa.

Seurat saavat aloittaa tästä päivästä (5.5.) alkaen omalla vastuullaan joukkueiden rajoitetun pienryhmäharjoittelun. Tähän Palloliitto on laatinut tarkat ohjeet THL:n, valtioneuvoston, Palloliiton lääkintävaliokunnan ja Olympiakomitean linjauksiin pohjautuen.

Ohjeistusta pidetään tärkeänä siksi, että eri seurojen toiminnan välillä on ollut suuria eroja. Ohjeistuksella pyritään varmistamaan turvallinen harrastetoiminta kaikille toimijoille. Harrastustoiminta on myös kipeästi kaivattu lisä lasten arkeen. Pienryhmäharjoittelun mahdollistaminen antaa myös mahdollisuuden kutsua lomautettuja valmentajia takaisin töihin.

Nyt julkaistut ohjeistukset koskevat 5.-13.5. välistä aikaa. Kaikkialla mahdollisuudet eivät ole samat, sillä joissain kaupungeissa ulkoliikuntapaikkoja avataan vasta 14.5. alkaen.

– Jos seurat vastuunsa huomioiden päättävät pienryhmäharjoittelun ohjeiden mukaisesti nyt aloittaa, tulee joukkueiden olla huolellisia siinä, että kukaan yksilö ei koe tässä tilanteessa painetta palata harjoituksiin. Valinnan tulee olla yksilön ja perheen tekemä, sillä tilanteet perheissä ovat hyvin erilaisia esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvien osalta, Tihinen tähdentää.​

Ohjeiden alkajaisiksi korostetaan, että kenenkään ei pidä tulla harjoituksiin, mikäli hänellä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19-riskiryhmään. Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa, ja siihen voi osallistua korkeintaan 10 henkilöä. Näistä vähintään yhden on oltava valmentaja.

Lähikontakteja vältetään ja etäisyydet on pidettävä vähintään kahdessa metrissä koko tapahtuman ajan. Pienryhmien tulisi pysyä samoina mahdollisimman pitkään.

Pukuhuonetiloja ei käytetä, vaan kentille tullaan ja sieltä poistutaan harjoitusvarustuksessa. Palloa käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin.

Harjoitusliivejä ei käytetä, ja merkkikartioita käsittelee vain yksi henkilö. Omasta juomapullosta ei saa juoda kukaan muu, ja kentällä sylkemistä tulee välttää. Harjoituspalaverit järjestetään etäyhteydellä.

Lähde: Palloliiton kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.