Philippe Coutinhosta levinnyt siirtohuhu nousi brittilehtien otsikoihin – agentti kommentoi aihetta aiemmin

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin näillä näkymin kauden jälkeen jättävä Philippe Coutinho on mielenkiintoinen nimi tulevassa siirtoikkunassa. Ranskalaisen Le10Sportin mukaan Coutinhosta on nyt kiinnostunut myös lontoolaisjätti Arsenal.

Tämä tiedetään: Bayern München ei aio käyttää Coutinhon lainasopimuksessa ollutta 120 miljoonan euron osto-optiota. Asia varmistui lauantaina, kun option aikaraja meni umpeen. Se ei kuitenkaan poista mahdollisuutta, että Bayern vielä hankkisi Coutinhon ensi kaudeksi. Varmaa on vain se, ettei Bayern halua maksaa Coutinhosta option mukaista summaa Barcelonalle.

Barcelonalle Coutinhosta on tulossa pienoinen maanvaiva. Seura kaipaa kipeästi myynneistä tulevaa rahaa, jotta se voisi rahoittaa uusia hankintoja. Coutinho on yksi niistä pelaajista, joita Barcelona kaupittelee. Valioliigasta on ollut kiinnostusta Coutinhoa kohtaan. Esimerkiksi Chelsea on on tiettävästi varsin kiinnostunut Coutinhon hankkimisesta, mutta siirtosumma saattaa nousta kynnyskysymykseksi.

Barcelonasta on tihkunut tietoa, että seuralla ei olisi mitään pakottavaa tarvetta myydä Coutinhoa, jos siirtosumma ei miellytä. Tilanne voi kuitenkin olla todellisuudessa hyvin erilainen, kun muistetaan Barcelonan tarve sisään tulevalle rahalle. Uusien hankintojen rahoittaminen pitäisi pystyä tekemään uskottavasti FPP-sääntöjä (Financial Fair Play) noudattaen.

Coutinho kävi huhtikuun lopulla nilkkaleikkauksessa, eikä hän ole vielä palannut pelikuntoon. Bundesliigassa pelit käynnistyivät uudelleen reilu viikko sitten, ja Coutinhon edustama Bayern München jatkoi vahvasti voittaen Union Berlinin ja Eintracht Frankfurtin. Bayern johtaa Bundesliigaa neljän pisteen erolla Borussia Dortmundiin.

Tuorein huhu: Le10Sport uutisoi sunnuntaina, että Arsenal olisi jo käynnistänyt keskustelut Coutinhon agentin Kia Joorabchianin kanssa. Sivuston mukaan Arsenal valmistelisi tarjousta Barcelonan suuntaan. Tiettävästi Arsenal-manageri Mikel Arteta on erittäin kiinnostunut Coutinhosta ja toivoo seuran löytävän taloudelliset keinot brassitaiturin hankintaan.

Uutinen nousi sunnuntain aikana brittilehtien otsikoihin. Agentti Joorabchian kiisti aiemmin viikolla väitteet siitä, että hän olisi vielä käynyt keskusteluja minkään seuran kanssa.

– Tällä hetkellä emme ole puhuneet kenellekään mistään siirrosta. Mielestäni nyt pitää keskittyä siihen, miten jalkapallo saadaan taas käyntiin pandemian jälkeen turvallisesti. Uskon, että siirroista aletaan puhumaan vasta sitten, kun asiat ovat palanneet lähemmäksi normaalia, Joorabchian sanoi TalkSportille.

Kissa ja hiiri -leikki jatkunee.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.