Jalkapallo on julkinen ammatti, ja pelaajatkin joutuvat epäilemättä aika ajoin solvausten, somehäirinnän, vihapuheen ja suoranaisen uhkailun kohteeksi tällä sosiaalisen median aikakaudella. Nyt kokemastaan vihasta on puhunut avoimesti Ruotsin naisten A-maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja Hedvig Lindahl, joka sai viime kesän MM-kisojen yhteydessä selkäpiitä hyytävän tappouhkauksen.

Ruotsi oli voittanut kisoissa Saksan, pitkälti myös aiemmin turnauksessa häikäisseen Lindahlin ansiosta. Länsinaapurimme voittokulku ei päättynyt siihenkään, sillä kisojen päätteeksi Ruotsi juhli MM-pronssia. Lindahl piti päänsä upeasti kasassa, sillä niin sairaan viestin hän sai edellämainitun Saksa-pelin jälkeen.

Viestin lähettäjä oli tiettävästi yhdysvaltalainen suurvedonlyöjä, joka menetti rahaa Ruotsin voitettua Saksan.

– Se (viesti) todella tuntui vatsassani, 37-vuotias Lindahl kertoo SVT Sportin haastattelussa.

Sen jälkeen uhkailun lähettänyt henkilö kuvaili viestissään, kuinka hän raiskaisi Lindahlin, paloittelisi tämän ja katkaisisi hänen aortansa naisen nukkuessa. Sairas uhkaus aiheutti Lindahlille fyysisiä oireita.

– Siinä kuvattiin hyvin yksityiskohtaisesti, mitä joku halusi tehdä minulle ja keholleni. Kuinka he tappaisivat minut. Se tuntui hyvin harkitulta, Lindahl sanoi.

– Olen pahoillani siitäkin, että saan paljon todella pahoja viestejä, mutta tämä todella tuntui vatsanpohjassa.

Lindahl kertoi uhkauksesta poliisille. Muutama kuukausi sitten selvisi, että viestin lähettäjä oli yhdysvaltalainen mies. Hän on tunnustanut tapahtuneen ja kertonut lähettäneensä vastaavia viestejä useille muillekin urheilijoille.

– Tuntui konkreettiselta kuulla, että oli todella olemassa joku kaveri, joka puristi tuollaiset jutut yhteen. Että on todella joku, joka kokee, että hänen on lähetettävä tuollainen viesti huonojen tuntemustensa takia, Lindahl jatkoi.

Hedvig Lindahl on valittu Ruotsin parhaaksi naisjalkapalloilijaksi vuosina 2015 ja 2016. Hän on pelannut 169 A-maaottelua. Seuratasolla Lindahl edustaa saksalaista Wolfsburgia.