Tältä kuulostaa vahva itseluottamus : ”Olin parempi kuin Messi, Neymar ja Cristiano Ronaldo”

© Kuva: Getty Images

Maailman kaikkien aikojen paras jalkapalloilija? Tällaista titteliä on ehdotettu usein ainakin Diego Maradonalle ja Pelélle, ja luonnollisesti oman aikamme suvereeneille suuruuksille Lionel Messille ja Cristiano Ronaldolle. Näissä keskusteluissa ei ole kuitenkaan koskaan taidettu kuulla nimeä Edílson.

48-vuotias Edílson nosti kuitenkin brasilialaisessa TV-ohjelmassa itse itsensä muun muassa Messin ja Neymarin edelle. Tällaiselta kuulostaa vahva itseluottamus – vaikkakin TV-yleisö reagoi kommentteihin nauramalla.

– Pelasin aikoinani paremmin kuin Neymar. Ollakseen parempi kuin minä, hänen täytyy voittaa maailmanmestaruus, Edílson julisti.

– Minulla on luonnetta. Messiä koskee sama vaatimus kuin Neymaria. Ollakseen suurempi kuin minä, hänenkin täytyy voittaa MM-kultaa.

Edílson itse voitti Brasilian maajoukkueessa maailmanmestaruuden vuonna 2002. Hän pelasi turnauksessa neljä ottelua, ollen Selecaon avauskokoonpanossa kahdessa pelissä. Maaleja hyökkääjä ei kisoissa tehnyt.

Jollei Messin ja Neymarin yläpuolelle asettuminen vielä riittänyt, jätti Edílson puheen tasolla taakseen myös Cristiano Ronaldon.

– Cristiano Ronaldo on pelkkää voimaa. Hän laukoo oikealta ja vasemmalta, mutta minä olen taitavampi kuin hän, Edílson jatkoi.

Edílson pelasi suurimman osan urastaan Brasiliassa, edustaen muun muassa Palmeirasia, Corinthiansia ja Flamengoa. Hän pelasi lisäksi myös Japanin ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien sarjoissa, mutta vietti Euroopassa vain yhden kauden – kauden 1994-1995 Benficassa. Benficassa hän pelasi myös uransa ainoat kaksi Mestarien liigan ottelua.

Edílson pelasi urallaan kaikkiaan 21 A-maaottelua, tehden niissä kuusi maalia. Merkittäviä henkilökohtaisia tunnustuksia hänellä on kaksi. Edílson valittiin Brasilian pääsarjan parhaaksi pelaajaksi vuonna 1998 ja seurajoukkueiden MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi vuonna 2000. Messin ja Ronaldon yhteensä 11 Ballon d’Orille saavutus silti vähän kalpenee – mutta ei ilmeisesti Edílsonin itsensä mielestä.

Vertailussa Neymariin Edílson kalpenee ennen kaikka siirtokorvauksissa. Neymarista maksettiin 222 miljoonan euron ME-siirtokorvaus, kun Edílsonin siirroista suurin osa tapahtui siirtokorvauksetta. Hän edusti urallaan yli 15 eri seuraa, eikä hänestä koskaan maksettu enempää kuin 100 000 dollaria.

Edílson nousi isosti otsikoihin viimeksi vuonna 2016, kun hänet pidätettiin Brasilian lentokentällä. Edílson oli jättänyt maksamatta lastensa elatusmaksuja kaikkiaan 130 000 dollarin edestä.

Lähde: Infobae


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.