Teemu Pukki kertasi lempihetkiään Norwichin paidassa: ”En ole tottunut tekemään sellaisia maaleja”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki vastaili torstaina Norwichin sosiaalisessa mediassa seuran kannattajien kysymyksiin.

Pukki, 30, on noussut vajaassa parissa vuodessa Kanarialintujen kotikylän suursankariksi tehtyään seuralle 75 ottelussa yhteensä 41 osumaa. Maalisyöttöjä hänelle on kertynyt 13 kappaletta.

Ensimmäisellä kaudellaan Pukki johdatti Norwichin Englannin korkeimmalle sarjatasolle voittaen Mestaruussarjan maalipörssin 29 osumallaan. Hänet valittiin Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi ja sarjan tähdistökentälliseen sekä Norwichin kannattajien toimesta seuran kauden parhaaksi pelaajaksi.

Pukki on jatkanut maalitehtailuaan myös Valioliigassa, joskin hänen kauteensa on mahtunut myös pari kuivempaa jaksoa. Norwich on näillä näkymin matkalla takaisin Mestaruussarjaan, sillä joukkue on Valioliigassa vihoviimeisenä, kun yhdeksän kierrosta on pelaamatta.

Suomalaishyökkääjä pääsi Norwichin kannattajien tentattavaksi seuran Instagram-tilillä. Pukilta kysyttiin muun muassa, mikä on ollut hänen suosikkimaalinsa Norwichin riveissä.

– Viime kaudella tein pari viime hetken voittomaalia, kuten Millwallia ja Boltonia vastaan.

– Sitten on maalini Newcastlea vastaan, se on mielestäni kaunein maalini Norwich-urallani. On vaikea sanoa vain yhtä.

– ”Menikö se sisään? Miten tein tuon maalin?”

– Se oli aika erityinen maali minulle. En ole tottunut tekemään sellaisia maaleja.

Pukilta kysyttiin, mikä on ollut hänen lempihetkensä Norwichissa. Vastaus oli odotettu.

– Suosikkihetkeni Norwichin pelaajana on oltava viime kausi, nousu [Valioliigaan] ja sitä seurannut paraati seuraavana päivänä. Se oli uskomaton tunne nähdä niin monia kannattajia Norwichin kaduilla. Se oli todella mukava päivä.

– Kun muutimme Norwichiin, minulla ei ollut oikein hajuakaan, millainen kaupunki tämä on tai millaista täällä on asua, mutta olen todella nauttinut kahdesta vuodestani täällä.

Tämän kauden lempihetkekseen Pukki nosti syyskuussa pelatun ottelun Manchester Cityä vastaan. Hän syötti yhden osuman ja vastasi itse Norwichin voittomaalista hallitsevaa mestaria vastaan. Kanarialinnut kaatoi Cityn Carrow Roadilla 3-2.

– Se tunnelma ja kolmen pisteen saaminen Man Cityä vastaan oli uskomaton hetki meille ja iso, iso hetki minulle.