Times: KuPS saattaa jäädä kokonaan ulos Mestarien liigan karsinnoista – UEFA pohtii kuumeisesti ratkaisuja

© Kuva: Juha Tamminen

UEFA on joutunut kiperien kysymysten äärelle koronaviruspandemian takia. Ensi kauden Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintojen aikataulu on täysin hämärän peitossa. The Timesin mukaan karsinnat saattavat jopa jäädä pelaamatta, ainakin aiemmin totutussa muodossa.

Lehti kirjoittaa, että UEFA suunnittelee parhaillaan erilaisia skenaarioita karsintojen varalle. Pahimmassa tapauksessa karsinnat saattavat jäädä kokonaan pelaamatta. Huolta herättää tällä hetkellä se, ehditäänkö karsintoja käytännössä edes järjestää. UEFA on siirtänyt Mestarien liigan kauden 2020-21 alkua jo lokakuulle, jotta kausi 2019-20 voitaisiin sitä ennen pelata loppuun.

Suunnitelmissa on pelata Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan jäljellä olevat jatkopelit elokuun lopulla. Toiveissa on, että sitä ennen Euroopan talvisarjat, kuten esimerkiksi Valioliiga, La Liga ja Bundesliiga, olisi saatu pelattua loppuun kauden 2019-20 osalta.

Ongelmia UEFA:n suunnitelmille tuo myös se, että esimerkiksi Hollannissa ja Ranskassa ei pelata ennen syyskuuta. Molemmissa maissa sarjakausi on päätetty keskeyttää lopullisesti, ja maiden hallitukset ovat linjanneet jalkapallon olevan jäissä aina syyskuun alkuun saakka.

UEFA:n skenaarioissa on väläytelty muun muassa yksiosaisia karsintaotteluita neutraaleilla kentillä. Mestarien liigan osalta vain kuusi paikkaa jaetaan karsintojen kautta, joten määrä on verrattain pieni. Mutta esimerkiksi Eurooppa-liigan kohdalla samainen lukema on jo 31.

Mestarien liigan kohdalla yksi UEFA:n pyörittelemä idea on ollut se, että pelattaisiin vain yksi karsintakierros, johon osallistuisivat 12 rankingissa korkeimmalla olevan maan mestarit, joilla ei ole jo edustusta Mestarien liigassa. Näin ollen kuusi joukkuetta etenisi lohkovaiheeseen. Niiden maiden mestarit, jotka eivät pääsisi karsintakierrokselle, saisivat UEFA:lta taloudellista kompensaatiota. Näihin maihin lukeutuu myös Suomi ja Veikkausliigan viime kauden mestari KuPS.

Päätöksistä neuvotellaan 27. toukokuuta, kun UEFA:n päättävä elin kokoustaa. Siihen mennessä eurooppalaisten sarjojen on pitänyt kertoa UEFA:lle sarjojen jatkosuunnitelmat.

Alustavasti Suomesta Mestarien liigaan karsii KuPS ja Eurooppa-liigaan karsintoihin osallistuvat toiseksi sijoittunut FC Inter, eurofinaalin voittanut FC Honka sekä Suomen Cupin mestari Ilves.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!