UEFA-pomolta positiivinen viesti – löisi miljoonan vetoa, että EM-kisat pelataan ensi vuonna

© Kuva: Getty Images

Suomalainen jalkapallokansa odotti innolla Huuhkajien historiallista arvokisadebyyttiä. Sen piti tapahtua noin kolmen viikon päästä, mutta sitten koronaviruspandemia katkaisi kuluvan jalkapallokauden ja pakotti siirtämään EM-kisat kesälle 2021.

Päätös siirtää EM-turnausta ei syntynyt helposti. Näin tuntojaan kuvaili Guardianille UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin.

– Asia valvotti minua öisin. En pystynyt nukkumaan ennen aamuneljää. Niihin aikoihin aamuyöstä tein päätöksen kisojen siirtämistä, ja sitten nukahdin pariksi tunniksi, slovenialainen kertoo inhimillisesti.

Moni on varmasti huolissaan siitä, onko kisojen pelaaminen edes kesällä 2021 realistista. Covid-19 on keskuudessamme edelleen, eikä rokotteen saamisen aikataulusta ole mitään varmuutta. Ceferin kuitenkin vastasi haastattelussa olevansa valmis ”lyömään vaikka miljoona dollaria vetoa”, että kisat ensi vuonna pelataan.

– Löisin kyllä. En tiedä, miksei kisoja voitaisi pelata. En usko, että virus kestää ikuisesti. Luulen, että tilanne muuttuu aiemmin kuin monet ajattelevatkaan.

– Tilanne on vakava, mutta rauhoittumassa. Olemme nyt varovaisempia. Tiedämme viruksesta enemmän.

– Yleisesti ottaen olen optimistinen luonne. En pidä siitä apokalyptisestä näkemyksestä, että meidän täytyy odottaa toista, kolmatta tai jopa viidettä aaltoa.

– Tietysti meidän täytyy noudattaa viranomaisten suosituksia, mutta henkilökohtaisesti olen varma, että vanha kunnon jalkapallo, johon myös fanit kuuluvat, palaa pian takaisin, Ceferin maalailee.

Liian suuria muutoksia Ceferin ei usko viruspandemian jalkapalloiluun tuovan.

– En usko minkään muuttuvan pysyvästi. Kun pääsemme eroon tästä hemmetin viruksesta, asiat palaavat normaaleiksi.

– Jalkapallo ei muuttunut ensimmäisen tai toisen maailmansodan jälkeen, eikä tämä viruskaan sitä muuta. Monet sanovat, ettei maailma tule olemaan entisellään. Se voi olla totta, mutta minun kantani on, että miksei maailma voisi olla parempi viruksen jälkeen?

– Miksemme voisi ajatella olevamme älykkäämpiä, tai vihdoin ymmärtää kuinka herkkiä ja suojaamattomia olemme luontoa vastaan. Aina on jotain opittavaa, Ceferin jatkaa.

Ceferin vakuutti haastattelussa, että UEFA:n kolmas seurajoukkuekilpailu Konferenssiliiga aiotaan startata vuonna 2021 suunnitelmien mukaisesti koronapandemiasta huolimattakin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.