Uusi päävalmentaja ja minuutit loppuneet ilman selityksiä – onko lupaava suomalaispelaaja ajautunut koirankoppiin Bundesliigassa?

© Kuva: Getty Images

Augsburg otti sunnuntaina tärkeän voiton, kun Schalke kaatui vieraskentällä komeasti maalein 3-0. Huuhkajien hyökkäävä keskikenttäpelaaja Fredrik Jensen ei ollut edes Augsburgin kokoonpanossa Schalkea vastaan.

Jenseniä ei ole ilmoitettu seuran nettisivuilla loukkaantuneeksi. Näin ollen voidaan olettaa, että Jensen on jäänyt kokoonpanon ulkopuolelle pelillisistä syistä. 22-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on tällä kaudella pelannut kymmenessä sarjaottelussa, joissa on syntynyt yksi maali ja yksi maalisyöttö.

Augsburg vaihtoi maaliskuussa ennen koronpandemian aiheuttamaa taukoa valmentajaa.  Martin Schmidt teki tilaa Heiko Herrlichille. Schmidtin alaisuudessa Augsburg ajautui jo lähelle putoamiskamppailua. Joukkue onnistui voittamaan vain yhden pelin vuoden 2020 aikana. Viimeinen niitti oli 0-2-tappio Bayern Münchenille, jonka jälkeen Schmidt sai potkut. Pian sen jälkeen sarja laitettiin tauolle koronaepidemian takia.

Jensen oli sivussa jo Bayern-ottelusta. Sen jälkeen Bayer Leverkusenia aiemmin valmentanut Herrlich hyppäsi ruoriin. Herrlich vei joukkueen koronatauon läpi, ja sunnuntaina joukkue sai napattua ensimmäisen voiton uuden päävalmentajansa alaisuudessa.

Huolestuttavaa Jensenin kannalta on se, ettei hän ole mahtunut Bundesliigan jatkumisen jälkeen kertaakaan Augsburgin kokoonpanoon. Suomalaispelaajaa ei ole ainakaan ilmoitettu loukkaantuneeksi. Taustalla voi silti olla jotain pienempää vammaa, josta ei ole ilmoitettu.

Tulevat viikot näyttävät, mahtuuko Jensen uuden päävalmentajan suunnitelmiin. Jensen siirtyi Augsburgiin kesällä 2018 hollantilaisesta Twentestä. Vastuuta on Saksan Bundesliigassa tullut hyvin vaihtelevasti. Jensenin sopimus Augsburgin kanssa on voimassa kesään 2023 saakka. Seuraavaksi Augsburg kohtaa keskiviikkona Paderbornin.

Jensen julkaisi omalla Instagram-tilillään sunnuntai-iltana kuvan, jossa mies tekee voimanauhalla harjoitetta. Olisiko tämä merkki kuntouttavasta harjoittelusta?


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!