Yhdysvaltain naisten maajoukkueen pelaajat ovat lähettäneet Kalifornian oikeuteen kaksi vetoomusta. Hallitsevan maailmanmestarimaan pelaajat valittivat oikeuteen aiemmin epätasa-arvoisista palkoista miehiin verrattaessa, mutta valitus hylättiin.

Lisäksi pelaajat valittivat heikommista työskentelyolosuhteista. Heidän mielestään matkustukseen, majoitukseen ja terveydenhuoltoon liittyvät järjestelyt eivät ole olleet samalla tasolla kuin miesten vastaavat.

Yhdysvaltain jalkapalloliiton palkkioita koskenut pelaajien tekemä valitus hylättiin viikko sitten. Syynä oli se, että pelaajat olivat aiemmin hylänneet tasa-arvoisen pelaajapalkkiosopimuksen.

Valituksen muita osia on tarkoitus käsitellä Los Angelesissa kesäkuussa. Nyt pelaajat ovat lähettäneet oikeuteen pyynnön siirtää käsittelyä myöhempään ajankohtaan. Toisessa vetoomuksessaan maajoukkuepelaajat valittivat oikeuden tekemästä päätöksestä palkkioasiassa.

Pelaajia asiassa edustavan Molly Levinsonin mukaan oikeuden perustelu alkuperäisen valituksen hylkäämiselle ei ollut kelvollinen.

− Se argumentti, että pelaajat olisivat luopuneet valitusoikeudestaan, ei ole laillinen syy jatkaa epätasa-arvoista kohtelua, Levinson sanoi.

Lähde: ESPN