HJK kukisti tiistaina Suomen Cupin neljännesvälierissä syksyllä Ykköseen pudonneen KPV:n maalein 0-2, ja eteni cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkueen sisällä närää herättivät kuitenkin Kokkolan kehnot kenttäolosuhteet.

Kokkolan Keskuskentälle asennetaan tekonurmea, joten ottelu pelattiin kapealla Ykspihlajan ”Wembleyllä”. Kentän kunto ei ollut häävi. Sen lisäksi koronarajoitusten takia määritellyistä 1,5-2 metrin turvaväleistä ei katsomossa ollut tietoakaan.

– Tänään ei valitettavasti olleet Kokkolassa Suomen Cupin arvolle sopivat järjestelyt. Olosuhteet ja turvajärjestelyt pettivät pahasti. Kärsijöinä ovat pelaajat, pelin laatu ja sen myötä kannattajat, HJK:n apulaisvalmentaja Mika Väyrynen kirjoitti Twitterissä.

Mika Väyrynen81

@MikaVayrynen
Plussat: Viralliset pelit jatkuvat 👍🏼
Miinukset:
Tänään ei valitettavasti olleet Kokkolassa #SuomenCup :n arvolle sopivat järjestelyt. Olosuhteet ja turvajärjestelyt pettivät pahasti.
Kärsijöinä ovat pelaajat, pelin laatu ja sen myötä kannattajat.

Vaikka olosuhteet olivat kehnot, selvisi HJK niistä. Cupin puolivälieräpareista on näin selvillä jo kaksi. HJK kohtaa ensi tiistaina vieraskentällä Veritas Stadionilla TPS:n kello 20, ja Ilves isännöi Pirkanmaan derbyssä samana päivänä Hakaa.

Loput neljä puolivälieräjoukkuetta selviää tänään keskiviikkona.