Huuhkajien kapteeni julkaisi väkevän kannanoton – ”On aika tehdä vallanpitäjien olo epämukavaksi”

© Kuva: Juha Tamminen

Yhteiskunnassa ja jalkapallomaailmassa puhuttaa juuri nyt laajasti poliisiväkivallasta ja George Floydin surmasta kiihtynyt Black Lives Matter -liike. Monissa Yhdysvaltain kaupungeissa osoitetaan laajalti mieltä, ja poliisi on puuttunut protesteihin rajuin ottein. Myös toimittajien työntekoa on häiritty väkivalloin. Protestit ovat sittemmin levinneet myös moniin Euroopan kaupunkeihin.

Twitterissä kantaa on nyt ottanut myös Huuhkajien kapteeni Tim Sparv. Sparv jakoi somessa pitkän englanninkielisen kannanottonsa, jonka hän otsikoi sanoin ”Enough is enough”

Sparv kertoo aluksi, kuinka hänelläkin oli lapsena ”ruusuinen kuva” Yhdysvalloista vapauden ja mahdollisuuksien maana, jolla oli valtava vaikutus koko muuhun maailmaan. Nykyisiä Yhdysvaltoja hän kuvailee ”dinosaurukseksi”, joka on muun muassa vetäytynyt kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n rahoittamisesta ja Pariisin ilmastosopimuksesta.

Nyt Sparvin toivo on herännyt solidaarisuusliikkeen myötä.

– Muutaman päivän ajan voin pahoin aina kun avasin somekanavani. Odotin jatkuvasti pahinta. Toista tappoa, uutta viharikosta. Sen sijaan aloinkin nähdä ihmisten yhdistyvän.

– Näin televisiossa protesteja ympäri maata, ja somessa fiidini täyttyi ihmisistä ympäri maailmaa haluten muutosta. Tällä kertaa todellista muutosta. Tuntui siltä, kuin ”Amerikka, me katsomme teitä, ja meille riittää”, Sparv kirjoitti.

Sparv kannustaakin ihmisiä jatkamaan kannanottoa ja solidaarisen tukensa osoittamista.

– On meidän vuoromme vaatia USA:ta vastuuseen. Tee mitä SINÄ voit. Viime kädessä Yhdysvaltain kansan tehtävä on tehdä suurin osa työstä, mutta jokaisella on tilaisuus käyttää alustaansa.

– Vaikeneminen ja kannanotosta pidättäytyminen on mukava vaihtoehto, johon me valkoiset ihmiset liian usein tyydymme. Nyt on aika twiitata, postata, kirjoittaa, tukea ja auttaa kaikin mahdollisin tavoin. On aika tehdä vallanpitäjien olo epämukavaksi, Sparv jatkoi.

Tiistaina kantaa yhdenvertaisuuden puolesta ja rasismia vastaan ottivat myös veikkausliigajoukkueet HJK ja HIFK.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!