Veikkausliigaseurat tekivät tiistaina selvää jälkeä Suomen Cupin neljännesvälierissä. Ilves haki Ykkösessä pelaavasta Kotkan Työväen Palloilijoista 4-0-voiton.

Ilves sai vajaan vartin kohdalla vapaapotkun rangaistusalueen tuntumasta, ja pallon taakse asteli erikoistilanteiden erikoismies Lauri Ala-Myllymäki. Tamperelaisvieraat muodostivat oman muurinsa KTP:n vastaavan vierelle ja Ala-Myllymäki laukoi pallon joukkuekaveriensa välistä takanurkkaan.

Reilun puolen tunnin kohdalla Ilves iski jälleen. Iiro Järvinen tarjoili mainion läpisyötön Naatan Skytälle, joka haki ratkaisua takakulmaan. KTP:n Anton Lepola torjui Skytän yrityksen, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Emile Paul Tendeng, joka hoiti hommaan loppuun.

Toinen puoliaika oli hädin tuskin alkanut, kun Ilves laittoi jo ottelun pakettiin. Vaarattomalta vaikuttanut keskitys tuotti yllättäviä vaikeuksia KTP:lle, ja Joona Veteli hyödynsi isäntien sekoilun pistämällä pallon lähietäisyydeltä sisään.

Ilves kaunisteli loppulukemat taululle 75. minuutilla. Järvinen nousi vahvasti oikealla laidalla ja syötti keskustaan. Tiemoko Fofana antoi pallon vieriä Tendengille, joka sijoitti tarkasti takakulmaan.

Toisessa kello 20.00 alkaneessa ottelussa Veikkausliigaan noussut FC Haka kaatoi Ykkösen nousijaseuran Mikkelin Palloilijat 3-1.

Ensimmäisenä verkkoa heilutti Eero Markkanen, joka sai puolen tunnin kohdalla täysin vapaasti puskea pallon vapaapotkusta sisään.

Ottelua oli takana vajaa tunti, kun Haka rokotti jälleen erikoistilanteesta. Tällä kertaa pallo vietiin pilkulle, kun Vincent Bikana kiskaisi Jami Kyöstilän rangaistusalueella kumoon. Pelivälineen taakse asteli Anton Popovitch, jonka veto painui oikeaan alakulmaan.

MP:n kavennus syntyi 84. minuutilla Irfan Sadikin jalasta. Lyon Dantas Firminoa rikottiin vapaapotkun jälkitilanteessa rangaistusalueella ja kotijoukkueelle vihellettiin pilkku. Sadik toimitti pallon varmasti vasempaan alanurkkaan.

Loppukiriä MP ei kuitenkaan saanut päälle, vaan Haka rokotti vielä kerran. Samuel Chidi tarjoili loistosyötön rangaistusalueelle Salomo Ojalalle, joka chippasi pallon yli vastaan syöksyneen maalivahti Sammy Ndjockin.

Päivän aiemmissa neljännesvälieräpeleissä Turun Palloseura voitti Tikkurilan Palloseuran 6-0 ja Helsingin Jalkapalloklubi kaatoi Kokkolan Pallo-Veikot maalein 2-0.

Puolivälierissä toisensa kohtaavat TPS ja HJK sekä Ilves ja Haka.