Joel Pohjanpalolla menee lujaa, toisella Saksan-Huuhkajalla ei – Markku Kanerva huolissaan: ”Kieltämättä vähän yllättynyt olen”

© Kuva: Juha Tamminen

Saksan 2. Bundesliiga on saanut tänä vuonna varmasti roimasti lisää katsojia Suomesta, kun Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo on tehtaillut maaleja noususta taistelevalle HSV:lle.

Pohjanpalo, 25, siirtyi HSV:hen tammikuussa loppukauden mittaisella lainasopimuksella sarjatasoa korkeammalla pelaavasta Bayer Leverkusenista. Hän on ollut uudessa seurassaan huippuvireessä iskien kymmenessä ottelussa yhteensä seitsemän maalia.

Keskimäärin Pohjanpalo on onnistunut maalinteossa noin 79 minuutin välein. 2. Bundesliigan palattua koronaviruksen aiheuttamalta tauolta Pohjanpalo on jäänyt maaleitta vain yhdessä pelissä viidestä. Niistä HSV on kuitenkin voittanut vain yhden.

Viime maanantaina Pohjanpalo rokotti Holstein Kieliä kahdesti ja oli kiinni ottelun voittomaalissa, kunnes vieraat tasoittivat toisen puoliskon lisäajalla loppulukemiksi 3-3. HSV on sarjataulukossa kolmantena, kaksi pistettä perässä Stuttgartia, joka on suoran nousijan paikalla.

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Panu Markkasen juontamassa Suplan Week of Football -podcastissa, että Pohjanpalon tekemistä on ollut ilo seurata.

– Oon ilahtunut siitä, että Jolle on kunnossa. Ei oo vammoja taustalla, ja on saanut vastuuta joukkueessa. Se näkyy myös tehoina.

– Se työmoraali, joka hänellä on esimerkiksi puolustettaessa, ilahduttaa mua.

Pohjanpalo on päässyt Hampurissa isoon rooliin. Kuva: Getty Images

– Täytyy sanoa HSV:n pelaamisesta, että kyllä se on ollut erittäin ailahtelevaa. Ennen kaikkea noi loppuhetkien sulamiset, ne on ollut käsittämättömiä.

– Mutta Jollen kohdalla itseluottamus varmasti kasvaa koko ajan noiden maalien myötä. Nyt hänellä on selvä ykköshyökkääjän rooli joukkueessa.

– Toivottavasti vire jatkuu samanlaisena. Toki täytyy sanoa, että Jolle olis muutaman maalin lisääkin voinut tehdä noista paikoista, naureskeli Kanerva.

Bundesliigan puolella Augsburgin joukkueessa pelaa toinen Huuhkajien hyökkäävä pelaaja Fredrik Jensen, joka on kärsinyt pienistä loukkaantumisista ja jäänyt vähälle vastuulle.

Augsburg vaihtoi ennen koronataukoa päävalmentajaansa, kun Heiko Herrlich korvasi Martin Schmidtin. Herrlich on ehtinyt johdattaa Augsburgin viiteen otteluun. Suomalaisittain silmiin on pistänyt se, että Jensen, 22, ei ole ollut noissa otteluissa kokoonpanossa kertaakaan.

Jensen siirtyi Augsburgiin kesällä 2018 hollantilaisesta Twentestä. Kuva: Getty Images

Kanerva selvensi, että Jensenillä on ollut ”pikkuvaivoja”, mutta sanoi myös, että haluaisi tietää vähän tarkemmin, mikä suomalaisen asema Augsburgissa tällä hetkellä on.

– Itsekin kieltämättä vähän yllättynyt olen, ettei [Jensen] ole kokoonpanossa ollut.

– Pieniä vaivoja tosiaan ollut, mutta laittoi ihan rohkaisevan [viestin] toukokuun lopussa, että olis jo täysillä treeneissä mukana, mutta… Nyt tosiaan huolestuttaa, että vaikka pitäis kunnossa olla, muttei kokoonpanoon mahdu. Mikä se tilanne on? pohti Kanerva.

– Mä luulen, että se johtuu noista pikkuvammoista. Toivottavasti näin, ettei asema oo muuttunut niin huolestuttavasti, ettei valmentaja enää katso, että olisi käyttöä peleissä.

Kanerva muistutti myös, että Bundesliiga-joukkueen avauskokoonpanoon ei noin vain kävellä.

– Kyllä sun pitää taistella ja näyttää, että sä kuulut siihen avauskokoonpanoon, koska kilpailu on todella kovaa. Ringit on pääasiassa aika laajoja, ja kilpailua hyökkäyksen paikoista on Augsburgissa aika lailla.

– Täytyy tarkemmin vielä selvittää, mistä on hänen kohdalla kysymys. Toivottavasti se asema ei oo vain huonontunut niin paljon, että valmentajalla ei oo enää luottamusta Pikkuun.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.