Juventus-kapteenilta painava jyrähdys rasismista: ”Miten selittäisin tämän tyttärilleni?”

© Kuva: Getty Images

Kerroimme maanantaina, kuinka useat huippujalkapalloilijat olivat osoittaneet tukeaan Black Lives Matter -liikkeelle ja solidaarisuuttaan poliisiväkivallan uhrina Minneapolisissa kuolleelle George Floydille.

Otteluissa kantaa ovat ottaneet ainakin Schalken Weston McKennie, Borussia Mönchengladbachin Marcus Thuram ja Borussia Dortmundin Achraf Hakimi ja Jadon Sancho. Liverpoolin joukkue puolestaan polvistui treenikentällä symbolisesti, ja sosiaalisessa mediassa aiheen ovat nostaneet esiin muun muassa Marcus Rashford ja Paul Pogba.

Nyt arvovaltainen jyrähdys on saatu Italiasta, kun Juventuksen kapteeni ja Italian maajoukkueen monivuotinen luottotoppari Giorgio Chiellini julkaisi Twitterissä painavan kannanoton rasismia vastaan. 35-vuotias puolustaja myönsi järkyttyneensä nähtyään videon George Floydin surmatyöstä. Maanantaina valmistunut kuolemansyyntutkinta vahvisti, että tapausta tutkitaan nimen omaan murhana.

– Olen katsonut kuvia tapahtuneesta monta kertaa. Tarvitsin aikaa. Ajattelemiseen. Toipuakseni tämän tason väkivallasta koituneeseen järkytykseen, Chiellini twiittasi.

– Kuinka voisin ikinä selittää tyttärilleni tapahtuneen? Mitä sanoja voisin heille sanoa? Totuus on, etten ole löytänyt sellaisia. Ei vastausta.

– Vain yksi kysymys, joka on yhtä vahva kuin George Floydilta pois otettu elämä: miksi? Miten niin saattoi tapahtua? Miksi historia toistaa itseään?

– Olen lukenut hashtagin #BlackLivesMatter. Ei sitä pitäisi olla tarpeen edes kirjoittaa. Sillä jokaisella elämällä on väliä. Jokaisella ihmisellä. Maailman jokaisella lapsella, pojalla, miehellä, naisella ja henkilöllä.

– Ehkä sen toistaminen silti auttaa, jos viesti ei ollut vielä jokaiselle selvä: mustien elämillä on väliä. Nyt ja aina, Chiellini päätti tunteikkaan viestinsä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.