Veikkausliiga on käynnistymässä heinäkuun alussa. Katsomoihin saa näillä näkymin ottaa vain alle 500 katsojaa. Kansanedustaja Pauli Kiuru (Kokoomus) jätti 11. toukokuuta kirjallisen kysymyksen koskien rajoituksia, mutta siihen ei ole vieläkään vastattu (tilanne torstaina kello 9 aamulla).

  • Vastaus tuli lopulta torstaina kello 9.30. Voit lukea aiheesta lisää tästä.

Kirjallisen kysymyksen määräaika umpeutui maanantaina 1. kesäkuuta. Kirjalliseen kysymykseen täytyy antaa vastaus kolmen viikon kuluessa.

Kiuru kertoi Twitterissä keskiviikkoiltana, ettei ole saanut vielä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososelta vastausta.

– Ministeriöstä saamani tiedon mukaan ministeri on allekirjoittanut vastauksen keskiviikkona 3.6. noin kello 13.30. Vastaus ei ole saapunut minulle eikä näy eduskunnan järjestelmässä. Torstaina on uusi päivä. Tämä ei ole kunniaksi hallinnolle, Kiuru kirjoitti keskiviikkoiltana nettisivuillaan.

Kiurun pääajatus kirjallisen kysymyksen takana on se, että urheilutapahtumiin olisi mahdollista päästää sisään enemmän kuin nykyisten rajoitusten mukaiset 500 katsojaa. Esimerkiksi veikkausliigaseurat ovat suunnitelleet erilaisia skenaarioita, miten katsojia voitaisiin päästää turvallisesti stadionille yli nykyisten rajoitusten.

– Urheiluyhteisö on sitoutunut etenemään turvallisuuskylki edellä. Nähdäkseni isoille stadioneille on tapauskohtaisella harkinnalla mahdollista ottaa enemmän kuin 500 henkilöä. Turvallisuussuunnitelmat ovat valmiina. Urheilu yhdistää. Olen sitoutunut tekemään parhaani sportin puolesta. Terveyskylki edellä. Yhdessä, Kiuru kirjoittaa.

Muokattu 4.6. klo 10.53: Lisätty tieto ministeri Hanna Kososen vastauksesta.