Italialainen tähtihyökkääjä Mario Balotelli palasi täksi kaudeksi kotikonnuilleen ja liittyi Serie A:han nousseen Brescian miehistöön. Balotellin kausi on mennyt kuitenkin mönkään monesta muustakin syystä kuin kaiken jalkapalloilun pysäyttäneen koronaviruksen takia. Koostimme kauden aikaisia vaikeuksia aiemmin tässä jutussa.

Brescia-johdon mitta on nyt alkanut täyttyä. Balotelli alkoi lintsata koronatauon aikana joukkueen videopalavereista, ja jätti myös harjoituksia väliin, kun treenit jälleen sallittiin. Brescia pyrki purkamaan hänen sopimuksensa yhteisymmärryksessä, mutta tämä ei hyökkääjälle sopinut.

– Luulin, että täällä, lähellä äitiään, kotikaupungissaan, halukkaana päästä takaisin maajoukkueeseen, kaikki voisi toimia. Hävisin kuitenkin tämän vedonlyönnin pahemman kerran, Brescian puheenjohtaja Massimo Cellino kommentoi Corriere dello Sportille.

Tilanne eteni seuraavaksi siihen, että seura kieltäytyi päästämästä Balotellia harjoituksiin. Ilmeisesti jatkuva lintsaaminen on tulkittu sopimusrikkomukseksi.

Balotellin tulkinta näyttää nyt olevan toisenlainen. Hän vaatii seuralta maaliskuun palkkaansa ja on lähettänyt seurajohdolle jo kolme muodollista kirjettä vaatien pääsyä takaisin joukkueeseen.

– Luulen, että Mario Balotelli on ainoa pelaaja Euroopan huipputasolla, jolla on kanttia asettaa seuransa kollektiivinen sopimus kyseenalaiseksi ja vaatia koko maaliskuun kuukausipalkkaa koronaviruksen keskellä, kun urheilutoiminta pysäytettiin täysin, Cellinon lakimies Mattia Grassani jyrähti La Gazzetta dello Sportille.

– Lisäksi Brescia ei ole pysynyt laskuissa pelaajan lähettämistä varoituksista, jotka lähetetään aina iltaisin. Niissä valitetaan väitetystä harjoittelumahdollisuuden epäämisestä ja/tai syrjivistä asenteista häntä kohtaan.

– Viimeisten kymmenen päivän ajan hän on lähettänyt niitä kolme, aina iltakahdeksan ja puoli kahdentoista välillä. Viimeisin oli viime keskiviikkona, kun seuran toimistot olivat tietysti kiinni.

Balotellin maineikas agentti Mino Raiola vastasi Grassanille tutun kipakkaan tyyliinsä.

– Onko Grassani Brescian uusi lehdistövastaava? Minusta näyttää siltä, että hän haluaa hoitaa oikeusjuttujaan lehdistössä eikä oikeudessa. Totuus tulee kuitenkin lopulta esiin, Raiola latasi.

[readmore from=Balotelli-Mario]

– Pyydän Mariota kirjoittamaan herra Grassanille sähköposteja aamuisin. Ongelma on, että Brescia antaa hänen harjoitella vain yksin iltaseitsemän jälkeen. On normaalia, että hän kirjoittaa sähköpostit iltakahdeksan jälkeen. Silloin hän palaa kotiin ja käsittää, että häntä syrjitään.

– En kuitenkaan tienyt, että Brescia ei ole maksanut hänelle vielä maaliskuun palkkaa. Minusta on suoraan sanottuna normaalia vaatia palkkaa silloin, kun sitä ei ole maksettu kolmeen kuukauteen. Haluaisin tietää, onko herra Grassani pyytänyt asiakkailtaan maksuja maaliskuulta, Raiola kuittasi.

Lähteet: Football-Italia ja AS