Markku Kanerva nimesi kaksi Veikkausliigan mielenkiintoisinta nimeä Huuhkajien kannalta

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Veikkausliiga käynnistyy ensimmäinen heinäkuuta. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nosti kaksi kuumaa nimeä esiin, joita maajoukkueluotsi aikoo seurata tarkkaan tulevalla kaudella.

Nämä kaksi nimeä ovat HJK:n keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller sekä KuPSin laituri Ilmari Niskanen, jota viedään tällä hetkellä siirtohuhuissa Skotlannin pääsarjaan.

Schüller on toki tuttu nimi Kanervalle, sillä hän kuului ydinryhmään EM-karsinnoissa. Schüller tuli osittain armeijan takia täksi kaudeksi Veikkausliigaan ja on yksi sarjan valovoimaisimmista tähtipelaajista.

– Onhan siellä mielenkiintoisia pelaajia. Nykyhuuhkajista Rasmus Schüller palasi Minnesotasta HJK:hon, ja HJK:ssa on muutenkin mielenkiintoisia pelaajia, Kanerva totesi Suplan Week of Football -podcastin tiistaisessa jaksossa.

Kanervan mukaan sarjassa on useita pelaajia, jotka ovat Pikkuhuuhkajien päävalmentajan Juha Malisen tarkkailussa. Kanerva ja Malinen tekevät toki yhteistyötä pelaajien kartoittamiseksi.

– Veikkausliigan pelaajissa on myös paljon alle 21-maajoukkueen pelaajia. Juha Malisen kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä, kun käymme katsomassa pelejä, ja raportoimme pelaajista puolin ja toisin. EM-kisoihin on vuosi aikaa ja kaikennäköistä voi tapahtua pelaajarintamalla. Jotkin pelaajat voivat nostaa osakkeitaan hyvinkin paljon ja tulla sillä tavalla mielenkiintoiseksi ja tappelemaan paikoista kisajoukkueessa. On hyvä pitää tutka päällä laajasti myös Veikkausliigan suhteen ja seurata, miten pelaajat siellä klaaraavat, Kanerva kertoi.

Niskanen olisi ollut tiettävästi Huuhkajien ryhmässä mukana maaliskuun harjoitusotteluissa Puolaa ja Ranskaa vastaan, jotka peruttiin lopulta koronpandemian alta. Niskanen oli viime loppukaudella todella hyvässä vireessä, kun KuPS varmisti mestaruuden.

– Ilmari Niskanen oli mielenkiintoinen pelaaja jo ajatellen maaliskuun pelejä. Valitettavasti ne siirtyivät. Hän on yksi pelaaja, jota tulee tarkkailtua ja minulla on iso lista alle 21-vuotiaiden pelaajia, joita minun on hyvä tsekkailla tulevaisuutta silmällä pitäen, Kanerva sanoi.

Kanerva kuitenkin muistutti, ettei Veikkausliigasta noin vain nousta Huuhkajiin. Pääasiassa A-maajoukkue koostuu ulkomailla pelaavista pelaajista. Kanervan mukaan ennen kaikkea kansainväliset ottelut ovat hyviä mittareita.

– Totta kai se vaatii vahvoja otteita. Täytyy huomioida se, että Veikkausliiga on hyvä sarja, mutta että vetäisi johtopäätöksiä, että sieltä olisi valmis pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä, niin pitää laittaa asiat oikeaan perspektiiviin. Sen takia Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintapelit ovat tärkeitä näyttöpaikkoja pelaajille.

– Ilman muuta jos pelaaja pelaa hyvin ja antaa vahvat näytöt, se pannaan ilman muuta merkille, ja sitä kautta voi päästä antamaan näyttöjä Huuhkajissa, Kanerva lisäsi.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!