Dundee Unitedin manageri Robbie Neilson myöntää avoimesti seuran olevan kiinnostunut KuPSin 22-vuotiaasta laiturista Ilmari Niskasesta.

Uutisoimme jo aiemmin Niskasen agentin Savon Sanomille antamista kommenteista, joiden mukaan Skotlannin pääsarjaan ensi kaudeksi nouseva Dundee United olisi ollut yhteydessä häneen.

– Töitä on asian eteen tehty paljon, mutta korona on hidastanut tätäkin. Dundee United on ollut kiinnostunut ”Immistä”, ja toivottavasti se kiinnostus myös konkretisoituu. Odotamme, että sieltä tulisi virallinen tarjous KuPSille, Niskasen agentti Jussi Pellikka kommentoi reilu kaksi viikkoa sitten.

Savon Sanomien mukaan Niskasen hintapyyntö on asetettu noin 200 000 euroon. Niskasen sopimus kattaa kuluvan kauden ja siihen kuuluu vielä optio kaudesta 2021.

Dundee United -luotsi Robbie Neilson kommentoi asiaa The Courier -lehdelle.

– Ollakseni rehellinen hän (Niskanen) on yksi pelaaja, jota olemme seuranneet. Seuraamme useita pelaajia, koska tiedämme, mitä tarvitsemme. Haluamme vahvistaa laituriosastoa, koska meillä on tällä hetkellä tarvetta sille pelipaikalle, Neilson sanoi.

Niskanen pelasi viime kaudella erinomaisen loppukauden ollen yksi KuPSin mestaruuden takuumiehistä. Niskanen, 22, viihtyy vasemmalla tai oikealla laidalla, joten tässä mielessä hän olisi juuri sitä, mitä Dundee Utd tarvitsee.

[readmore from=Niskanen-Ilmari]

– Meillä on joitain nuoria vaihtoehtoja (laidalle), mutta senioriosastolta löytyvät vain Paul McMullan sekä Peter Pawlett. Haluaisimme sinne pari hankintaa, koska kun nousemme korkeammalle sarjatasolle, tarvitsemme vauhtia laidoille, jotta voimme murtautua sekä vastahyökätä. Ensi kaudella joutunemme useassa pelissä panostamaan vastahyökkäyksiin.

– Nämä alueet (laita) ovat olleet avainasemassa, kun olemme etsineet pelaajia. Odotamme nyt oikeastaan vain sitä, että teemme seuraavan liikkeen, Neilson avasi seuran siirtopolitiikkaa.

Niskanen valmistautuu tällä hetkellä alkavaan veikkausliigakauteen, mutta lähtö saattaa tulla nopeallakin aikataululla, jos asiat etenevät suotuisasti. Dundee halunnee Niskasen harjoitusvahvuuteensa ennen uuden kauden aloittamista. KuPSille Niskasen menettäminen kauden kynnyksellä olisi merkittävä takaisku, joka saattaisi pakottaa seuran vielä siirtomarkkinoille.

Muokattu 10.6. klo 9.31: Korjattu 200 000 euron hintapyynnön olevan Savon Sanomien tietoa. Agentti Pellikka ei asiaa ole kertonut.