SS: Agentti paljasti – nuorta suomalaislaituria viedään Skotlannin Valioliigaan: ”Odotamme, että sieltä tulisi virallinen tarjous”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

KuPS:n paidassa viime kaudella suomenmestaruutta juhlinut Ilmari Niskanen on Skotlannin Valioliigaan nousseen Dundee Unitedin hankintalistalla. Asian myönsi Savon Sanomille Niskasen agentti Jussi Pellikka.

Niskanen kertoi SuomiFutis-sivustolle viime kauden kultajuhlissa, että ensisijainen tavoite on päästä ulkomaille.

– En pitäisi yhtään mahdottomana ajatuksena. Kyllä tämä oli urani paras kausi, ja tunnen itse, että olisin täysin valmis lähtemään. Eihän se oma pelaaminen täydellistä ole vielä, mutta koen, että olisin valmis kokeilemaan rahkeita kovemmassakin sarjassa.

Niskanen, 22, tykitti viime kaudella Veikkausliigassa 21 ottelussa viisi maalia ja kuusi maalisyöttöä. Maukkain osuma tuli kauden viimeisessä ottelussa Interiä vastaan, kun KuPS varmisti Suomen mestaruuden.

– Siinä on monta muuttujaa. Pitää löytyä sellainen seura, joka olisi minusta kiinnostunut, sitten pitää intressit kohdata KuPS:n, minun ja minut haluavan seuran kohdalla. Mutta en pidä yhtään mahdottomana, vaikka siirto tapahtuisikin, Niskanen kommentoi aihetta viime kauden päätöspelin jälkeen.

Niskanen totesi myös, ettei hänellä ole mitään kiirettä pois Kuopiosta. Niskasen sopimus kattaa vielä kauden 2020, ja sopimukseen kuuluu vielä optio kaudesta 2021. Sopimuksen mukaan Niskanen hinta on 200 000 euroa.

Talven aikana ei tapahtunut vielä mitään konkreettista. Nyt Savon Sanomat uutisoi kuitenkin skotlantilaisen Dundee Unitedin kiinnostuksesta.

– Töitä on asian eteen tehty paljon, mutta korona on hidastanut tätäkin. Dundee United on ollut kiinnostunut ”Immistä”, ja toivottavasti se kiinnostus myös konkretisoituu. Odotamme, että sieltä tulisi virallinen tarjous KuPSille, Pellikka kommentoi tilannetta SS:lle.

Lisäksi lehti uutisoi, että kiinnostusta Niskasta kohtaan on ollut myös parista sveitsisläisseurasta. Lehden mukaan Niskanen olisi kuulunut myös maaliskuussa Huuhkajien kokoonpanoon Puolaa ja Ranskaa vastaan pelatuissa harjoitusotteluissa, jotka peruttiin koronapandemian takia.

KuPS:n kannalta taloudellisesti ideaali tilanne olisi se, että Niskanen saataisiin myytyä tulevassa siirtoikkunassa, kun se joskus alkaa.

Yleensä tällaisissa tapauksissa ostava seura haluaa venyttää siirtoa aina sopimuksen loppuun saakka, jotta pelaajasta ei tarvitsisi maksaa siirtokorvausta. KuPS:lla on tosin hyvä tilanne siinä mielessä, että Niskasen sopimuksessa on optio, jonka avulla siirtosummaa voidaan pyytää.

Dundee United nousi ensi kaudeksi Skotlannin Valioliigaan voittaen Skotlannin Mestaruussarjan. Kausi keskeytettiin koronan takia, mutta sijoitukset jäivät voimaan. Dundee United on suomalaisille tuttu seura, sillä Huuhkajien entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen valmensi Dundeeta vuosina 2015-16, minkä lisäksi hän edusti seuraa myös pelaajana kausin 1987-92.

Skotlannin Valioliigassa pelasi viime kaudella kaksi suomalaista, Rangersin Glen Kamara sekä Kilmarnockin Niko Hämäläinen.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS