Paniikkinappula pohjaan: Huuhkajat-tähdille jo kolmas valmentaja tällä kaudella – uudella käskijällä erityinen suhde Teemu Pukkiin

© Kuva: Juha Tamminen
Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Tanskan Superliigan hännillä majaileva Esbjerg fB on vaihtanut valmentajaansa jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Uusi päävalmentaja on Troels Bech, joka on valmentanut seuraa aiemminkin.

Esbjergissä pelaa kolme suomalaista Markus Halsti, Pyry Soiri sekä Joni Kauko, joista Soiri ja Kauko kuuluvat säännöllisesti Huuhkajien pelaajarinkiin.

Esbjergin valmentajaruletti lähti liikkeelle jo viime vuoden lokakuussa, kun Lars Olsen korvasi Claus Nörgaardin. Alkukauden tulokset olivat olleet huonoja, vaikkakin Nörgaardin alaisuudessa Esbjerg venyi viime kaudella sarjassa kolmanneksi ja eteni Eurooppa-liigan karsintoihin.

Olsen ei kuitenkaan saanut kelkkaa käännettyä, vaan Esbjerg jatkoi sarjan häntäpäässä. Koronataukokaan ei tuonut seuralle uutta alkua. Kahdesta ottelusta kertyi yksi piste, ja Olsen katsoi parhaaksi väistyä syrjään.

Nyt Esbjerg taistelee sarjapaikastaan Troels Bechin alaisuudessa. Bech valmensi Esbjergiä kausina 2006-08. Bechillä on pitkä tausta valmennustöistä Tanskassa ja viimeksi hän työskenteli Brøndbyn urheilutoimenjohtajana vuosina 2015-18. Yksi Bechin ensimmäisistä hankinnoista oli Teemu Pukki, joka siirtyi Celticistä lopullisesti Tanskaan kesällä 2015. Pukki oli toki jo ennen sitä pelannut lainalla Brøndbyssä.

Esbjergissä vähäisellä vastuulle Olsenin alaisuudessa jäänyt Markus Halsti puhui hiljattain Huucastissa seuran vaikeasta kaudesta.

– Viime kausi oli erittäin hyvä, oikeastaan paljon parempi kuin mitä osattiin odottaa. Europeleistä jäi ehkä jo pieni lukko päälle, kun pelattiin kaksi peliä ilman maalia. Sitten sama jatkui Superliigassa. Ensimmäiseen kuuteen matsiin tuli yksi maali. Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että se jotenkin lamautti meidät totaalisesti, Halsti sanoi Huucastissa.

Esbjerg on Superliigan toisen karsintalohkon viimeisenä. Tässä vaiheessa on jo käytännössä varmaa, että Esbjerg joutuu karsimaan sarjapaikastaan. Molempien karsintalohkojen kaksi viimeistä joukkuetta pelaavat vielä pudotuspelit, joiden huonoin joukkue putoaa kauden päätteeksi sarjatasoa alemmas.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!