Pelikamppeet yllä taas – näin kävi Veikkausliigan seurojen ensimmäisissä uuden alun jälkeisissä treenimatseissa

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Veikkausliigan kauden alkuun on aikaa noin kolme ja puoli viikkoa. Kauden 2020 uusi sarjaohjelma julkaistiin perjantaina, ja siitä voi lukea lisää täältä. Ensimmäinen kierros pelataan 1. heinäkuuta alkaen.

Koronaviruspandemia viivästytti kauden alkua lähes kolme kuukautta, ja pani pitkäksi aikaa myös harjoitukset kokonaan tauolle. Toukokuussa saatiin lupa siirtyä omatoimiharjoittelusta pienryhmäharjoitteluun, ja kuluvan viikon ajan ovat myös täydet joukkueharjoitukset olleet vihdoin sallittuja.

Perjantaista lähtien pääsarjaseurat ovat pelanneet myös harjoituspelejä. Käymme tässä lyhyesti läpi, miten veikkausliigajoukkueiden ensimmäiset ”uuden alun” jälkeiset treenimatsit sujuivat.

Ensimmäisenä joukkueena kentälle kirmasi FC Inter, joka kohtasi perjantaina Tammisaaressa EIF:n. Ykkösen seura pelasi Interin kanssa 2-2 -tasapelin, vaikka pelasi pitkään yhden miehen vajaalla.

Interin maaleista vastasi 16. minuutilla onnistunut japanilainen Taiki Kagayama sekä lisäajan kolmannella minuutilla kulmapotkusta tasoituksen putkenut kapteeni Timo Furuholm. EIF:n molemmat maalit teki avausjaksolla eteläafrikkalainen Darren Smith. Smithin ilta kuitenkin synkkeni 38. peliminuutilla, kun hänet ajettiin suoralla punaisella ulos. Interin Matias Ojala joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Lauantaina HJK kukisti ensimmäisessä tauonjälkeisessä ottelussaan Ykköseen nousseen Gnistanin 4-0. Ruudun televisioimassa ottelussa maalinteossa onnistuivat vasta 17-vuotias Kai MeriluotoRiku RiskiTim Väyrynen ja Ferhan Hasani.

Seinäjoella toisistaan ottivat mittaa SJK ja sarjanousija Haka. Ottelu päättyi tasanumeroihin 1-1. Isäntien maalin teki Tuco ja Hakan osuman hieman ennen taukovihellystä onnistunut 17-vuotias Leevi Antinaho.

TPS avasi oman uuden harjoituskautensa Turussa Kakkoseen noussutta Pargas IF:ää vastaan. 1-0 -voittoon päättyneen ottelun ainoan maalin teki Oskari Jakonen.

Espoossa vastakkain asettuivat, rajoitusten mukaisen yleisön edessä pääsarjaseurat Honka ja FC Lahti. Vierasjoukkue voitti pelin maalein 2-1. Hongan maalin viimeisteli avausjaksolla Arlind Sejdiu, mutta Lahti nousi toisella puoliajalla voittoon Jasin Assehnoun ja Dimitry Imbongon maaleilla.

Suomenmestaruutta puolustava KuPS oli tyly isäntä Veikkausliigasta syksyllä pudonneelle KPV:lle. KuPS otti 3-0 -voiton Lucas RangelinIlmari Niskasen ja Arttu Heinosen maaleilla.

Rovaniemellä Ykkösen AC Kajaani sai taipua RoPS:lle maalein 1-3. RoPS:n maalit tekivät Wato KuatéMatias Tamminen ja ensimmäisellä kosketuksellaan onnistunut 17-vuotias laitapuolustaja Jussi Niska. Pelin ensimmäisen maalin teki kuitenkin viikolla AC Kajaaniin siirtynyt veikkausliigalegenda Erfan Zeneli.

Kauttaaltaan kaikissa otteluissa sallittiin erittäin suuret määrät vaihtoja. Monet joukkueista vaihtoivatkin toiselle puoliajalle lähes koko miehistönsä.

Sunnuntaina veikkausliigaseuroja ei pelikentillä nähty. Harjoitusotteluita pelataan ensi viikolla lisää. Muun muassa keskiviikkona HJK kohtaa Hongan jälleen Ruudun televisioimassa ottelussa. Tähän saakka ilmoitetuista harjoituspeleistä voi lukea lisää täältä.

Lähteinä jutussa on käytetty seurojen omia kotisivuja ja Twitter-tilejä.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS