Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Stade Malherbe Caen kertoo tiedotteessaan, että Pikkuhuuhkajien laitahyökkääjä Timo Stavitski on mukana harjoitusvahvuudessa, kun joukkue aloittaa 22. kesäkuuta valmistautumisen kauteen.

Stavitski, 20, siirtyi Caeniin tammikuussa 2018 Rovaniemen Palloseurasta ja pääsi nopeasti sisään ranskalaisjoukkueeseen. Debyyttikaudellaan hänelle kertyi Caenissa 11 ottelua, ja maalitilikin tuli avattua Ranskan cupin kolmannella kierroksella Metziä vastaan.

Kesällä 2018 Caen lähetti Stavitskin lainalle kroatialaiseen NK Osijekiin, jossa hän jäi kuitenkin vähäiselle vastuulle. Stavitski palasi Osijekista viime vuoden helmikuussa ja siirtyi RoPS:n riveihin lainasopimuksella.

Hänellä oli Suomeen palatessaan alaraajavamma, joka oli etukäteen kaikkien osapuolten tiedossa. Stavitski ei kuitenkaan toipunut vammastaan odotetulla tavalla, joten hän palasi Ranskaan ennen kuin ehti pelata RoPS:ssa peliäkään. Stavitski selvensi, että kyseessä oli nivusvamma, joka puhkesi tammikuussa ”ihan sietämättömäksi kivuksi”. Myös Caenista kuului keväällä huonoja uutisia, kun joukkue putosi pääsarjasta Ligue 2:een.

Lopulta häneltä meni koko viime vuosi sivu suun. Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen kertoi viime elokuussa, että Stavitskin nivusleikkaus oli mennyt pieleen, joten hänet piti operoida uudestaan.

Caen kertoi viime marraskuussa, että Stavitski lähestyy harjoitus- ja pelikuntoa, mutta häntä ei lopulta nähty tällä kaudella kentällä lainkaan. Caen tuli Ligue 2:ssa 12:ksi. Ranskan sarjat lopetettiin ennenaikaisesti koronaviruspandemian takia.

Nyt Stavitski on ilmeisesti siinä kunnossa, että hän pystyy harjoittelemaan Caenin kanssa. Caen kertoo tiedotteessaan, että se aikoo pelata heinäkuun 11. päivän ja elokuun 15. päivän välillä kuusi harjoitusottelua.

Stade Malherbe Caen

@SMCaen
📆 La reprise c’est dans deux semaines pour le @SMCaen 🔴🔵

Découvrez le programme complet de la préparation :

👉 bit.ly/30kENYw