Portugalin liiga jatkui skandaalilla – fanit kivittivät Benfican pelaajia sairaalakuntoon

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapallosarjat ovat hiljalleen jatkuneet ja jatkumassa muutaman kuukauden koronatauon jälkeen. Portugalin pääsarjassa pelien pariin palattiin keskiviikkona kahden ja torstaina kolmen ottelun voimin – monen muun maan tavoin ilman katsojia stadionilla.

Sarjaa johtavan Benfican paluu kentille ei kuitenkaan sujunut onnellisissa merkeissä. Benfica jäi kotikentällään selkeästä hallinnasta huolimatta maalittomaan tasapeliin alemman keskikastin Tondelan kanssa. Jotkut Benfican faneista olivat niin käärmeissään, että he esittivät pettymyksensä omiensa peliin ottelun jälkeen väkivalloin.

Benfican joukkueen poistuessa stadionilta joukkueen fanit heittelivät kivenmurikoita oman joukkueensa bussia päin. Kivityksen seurauksena kaksi Benfican pelaajaa – saksalainen Julian Weigl ja serbialainen Andrija Zivkovic jouduttiin viemään sairaalahoitoon. Molemmat saivat kasvoihinsa vammoja bussin särkyneestä tuulilasista lentäneistä lasinsiruista.

Weigl ja Zivkovic saivat aluksi hoitoa seuran harjoituskeskuksessa. Sen jälkeen heidät vietiin varotoimenpiteenä sairaalaan.

Benfican joukkueen bussi oli poliisisaattueessa, kun sitä heitettiin kivillä. Heittäjää tai heittelijöitä ei ole saatu kiinni.

Asiasta kertoi Daily Mail portugalilaislehti A Bolan pohjalta.

Portugalin liigan otteluissa nähtiin useita huomionosoituksia, vaikka yleisöä ei lehtereille päästykään. Benfican kotistadionin istuimille oli levitetty seuran kannatushuiveja ja kotkamaskotti lensi tuttuun tapaan stadionilla ennen pelin alkua. Kannatuslakanoita oli levitetty stadionin kaiteille.

Benfica ja Porto ovat Portugalin liigan kärjessä tasapistein 60 pisteessä, kun sarjaa on pelaamatta yhdeksän kierrosta. Ennen koronavirustaukoa Porto johti sarjaa pisteellä, mutta se hävisi oman ensimmäisen tauon jälkeisen ottelunsa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.