Santeri Hostikka teki ensimmäisen maalinsa Puolan Ekstraklasassa – katso video maalista

© Kuva: Juha Tamminen

22-vuotias Santeri Hostikka teki sunnuntaina ensimmäisen maalinsa Puolan Ekstraklasassa. Hostikka pelasi joukkueensa Pogon Szczecinin avauksessa ja teki joukkueelleen 1-0 -maalin jo 4. peliminuutilla. Suomalainen sai oikealla päätyrajan tuntumaan kirmanneelta Maciej Zurawskilta hyvän syötön takaviistoon ja jatkoi pallon yhdellä kosketuksella maalin alakulmaan.

Vierasjoukkue Lechia Gdansk tasoitti pelin puolen tunnin kohdalla, ja ottelussa päädyttiin 1-1 -pistejakoon. Hostikka pelasi täydet 90 minuuttia.

Sunnuntainen ottelu oli Ekstraklasan runkosarjan viimeistä kierrosta. Sekä Pogon Szczecin että Lechia Gdansk selviytyivät kahdeksan joukkueen ylempään loppusarjaan, Pogon sarjan kuudentena ja Lechia kahdeksantena. Sarjaa johtaa seitsemän pisteen erolla seuraavaan Legia Varsova.

Järvenpäässä syntynyt Santeri Hostikka on saanut mukavasti peliaikaa Ekstraklasan koronatauon jälkeisissä otteluissa. Hän on ollut joukkueensa avauskokoonpanossa kaikissa neljässä ottelussa ja pelannut näistä kahdessa täydet 90 minuuttia.

PK Keski-Uusimaan kasvatti Hostikka pelasi ennen ulkomaille lähtöään kolme kautta Veikkausliigaa FC Lahdessa. 87 Suomen pääsarjaottelussa hän teki 11 maalia ja syötti 16. Hän on pelannut myös useita nuorisomaaotteluita, muttei yhtään A-maaottelua.

Tammikuussa 2019 Hostikka siirtyi Puolaan. Debyyttikeväänä Pogon Szczecinissa Hostikka pelasi kahdeksassa ottelussa, joista kahdessa avauksessa. Tällä kaudella Hostikka on pelannut 24 sarjaottelussa, joista 13:ssa avauskokoonpanossa. Kaikkiaan sunnuntain peli oli hänen uransa 32. Ekstraklasa-peli.

Myös Petteri Forsell urakoi sunnuntaina täyden 90-minuutisen, kun hänen joukkueensa Korona Kielce taipui kotikentällään Lech Poznanille maalein 0-3. Korona Kielce oli 16 joukkueen runkosarjassa 14. paras, ja kausi jatkuu siten alemmassa loppusarjassa.

Molemmissa loppusarjoissa pelataan vielä seitsemän sarjakierrosta. Alemman loppusarjan kolme huonointa putoaa, joten Korona Kielcellä on vielä kirittävää. 13. oleva Wisla Krakova on Koronaa viisi pistettä edellä.