Seuraikoni jyrähti HSV:n loppukauden katastrofista – lähteekö Joel Pohjanpalo seurasta?

© Kuva: Getty Images
Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Kevääseen 2018 saakka Hamburger SV oli ainoa seura, joka oli ollut mukana pääsarjassa kaikilla Bundesliigan historian kausilla. Monta viimeistä vuotta HSV oli selviytynyt kuiville rimaa hipoen, mutta tuolloin tuli lopulta noutaja.

Tällä kaudella HSV roikkui sitkeästi sarjan kärkipäässä, mutta se pilasi nousumahdollisuutensa loppusuoralla. Koronatauon jälkeisistä yhdeksästä ottelusta HSV voitti vain kaksi.

Henkinen selkäranka oli erittäin kovilla, sillä HSV menetti säännöllisesti johtoasemiaan. Kahdessa ottelussa HSV:n johtoasema vaihtui lisäajalla tasapeliksi, ja se johti myös otteluitaan sekä VfB Stuttgartia että Heidenheimia vastaan. Molemmat joukkueet kirivät loppukaudesta HSV:n edelle sarjataulukossa, ja kumpikin teki voittomaalin HSV:n verkkoon niin ikään lisäajalla. Kaikkiaan HSV menetti yhdeksässä loppukauden ottelussaan kuusi pistettä lisäajan takaiskuihin.

Vielä päätöskierroksellakin HSV:lle tarjoutui paikka selvitä kolmanneksi karsijan paikalle Heidenheim hävittyä sarjan voittaneelle Arminia Bielefeldille. HSV kuitenkin romahti kotikentällään Sandhausenia vastaan peräti 1-5 -tappioon, ja pelaa ensi kaudella kolmannen perättäisen kautensa 2. Bundesliigassa.

Yksi HSV:n suurimmista seuraikoneista, 83-vuotias Uwe Seeler ei säästellyt sanojaan nousun kariuduttua loppusuoralla.

– Joukkue nolasi meidät luita ja ytimiä myöten. Sellainen peliesitys oli käsittämätön, eikä sitä voi hyväksyä, Seeler jyrähti Sandhausen-tappion jälkeen Bildin haastattelussa.

– Sarjanoususta tulee vuosi vuodelta vaikeampaa.

Seeler kävi toukokuun lopussa lonkkaleikkauksessa ja ”opettelee jälleen kävelemään”. 72 A-maaottelua pelannut Seeler pelasi käytännössä koko uransa HSV:ssä eikä hylkää omiaan synkimmälläkään hetkellä.

– Pysyn kaikesta huolimatta seuralleni uskollisena. Kerran HSV-läinen, aina HSV-läinen, Seeler totesi.

Bayer Leverkusenista tammikuussa lainatun Joel Pohjanpalon panoksesta sarjanousu ei jäänyt kiinni. Suomalaishyökkääjä teki 14 ottelussaan yhdeksän maalia ja nousi nopeasti joukkueen sisäisessä maalitilastossa kakkossijalle. Edelle jäi vain 11 maalia tehnyt Sonny Kittel. Peliaikaan suhteutettuna Pohjanpalo oli joukkueen ylivoimaisesti tehokkain pelaaja.

Pohjanpalon lainasopimus on nyt päättynyt. Bayer Leverkusenin kanssa hänen sopimuksensa kattaa vielä kaksi kautta. Loppukauden näytöt osoittivat Pohjanpalon olevan 2. Bundesliigan tasolle erittäin kova tekijä, ja voi olla, että monen muunkin pääsarjaseuran kiinnostus heräsi. Osto-optiota lainasopimuksessa ei edes ole, ja todennäköisesti Leverkusenin hintapyyntö olisi HSV:lle muutenkin liikaa. Edessä on luultavasti lähtö pois HSV:stä, vaikka Hamburger Morgenpostin mukaan edessä ovatkin vielä ”viimeiset keskustelut”.

Lähteet: Sport1 ja Hamburger Morgenpost


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!