Gianluigi Buffon rikkoi ikonisen Serie A:n otteluennätyksen: ”Aion pelata ainakin 43-vuotiaaksi”

© Kuva: Getty Images

Gianluigi Buffon ei ole edelleenkään valmis lopettamaan uraansa. 42-vuotias maalivahtilegenda suunnittelee pelaavansa vielä hetken.

Vuosi sitten Juventukseen PSG:stä palanneesta Buffonista tuli eilisessä Torinon derbyssä kaikkien aikojen eniten otteluita Serie A:ssa pelannut pelaaja. Italialainen torjui 648. ottelunsa pääsarjatasolla.

Juventus voitti derbyn 4-1-numeroin ja vankisti johtoaan sarjakärjessä.

– Minun täytyi odottaa ennätystä pitkään, mutta se ei ollut ongelma, Buffon kommentoi Sky Sport Italialle.

– Luulin aiemmin etteivät nämä ennätykset koskisi minua. Olin nuorempana huolettomampi. Minulla oli monia unelmia, enkä ollut koskaan tyytyväinen itseeni. Sitten tulin tänne.

Buffon debytoi Serie A:ssa 25 vuotta sitten Parmassa. Juventuksessa suurimman osan urastaan pelannut maalivahti on voittanut urallaan yhdeksän kertaa Serie A:n ja Italian maajoukkueessa maailmanmestaruuden.

– Ymmärsin PSG:ssä käytyäni voivani pelata oikealla motivaatiolla joitakin otteluita ongelmitta. Tulen olemaan täällä ainakin 43-vuotiaaksi saakka. Olen kuitenkin ottanut 40:n vuoden jälkeen asiat kuukausi kerralla.

– Minun aina katsottava, että se pääelementti huipulla pelaamiseen löytyy. Kun tunnen saavuttaneeni sen pisteen, olen valmis astumaan sivuun.

Buffonilla on vielä uransa kruunu mielessä. Italialaiselta puuttuu vielä palkintokaapista Mestarien liigan pokaali.

– Se on vaivannut pitkään mieltäni. Olen päässyt niin monta kertaa lähelle, että olen alkanut katumaan sitä ettei pokaali ole vielä minulla. Olen kuitenkin löytänyt voimia jatkaa sen jahtaamista.