TPS on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen Jonatan Johanssonin. Seura kertoi asiasta nettisivuillaan. Johanssonin sopimus on mallia 2+1.

– Me olimme kartoittaneet jo ensi kauden päävalmentajaehdokkaita hyvissä ajoin. Löysimme meille parhaan mahdollisen vaihtoehdon ja tätä valintaprosessia nopeutti TPS:n heikko alku Veikkausliigassa. Tavoitteena tietysti on Veikkausliigapaikka myös kaudelle 2021, seuran puheenjohtaja Jouko Peräaho perusteli.

TPS antoi perjantaiaamusta potkut Tommi Pikkaraiselle ja kertoi tiedottavansa uudesta päävalmentajasta vielä perjantain aikana. Johansson on tuttu nimi tepsiläisille jo peliuraltaan. Johansson ponnisti TPS:stä ulkomaille vuonna 1997, jolloin hän siirtyi virolaiseen Floraan. Lopulta tie vei aina valioliigakentille ja A-maajoukkueeseen saakka. Lisäksi Johansson edusti vielä peliuran viimeisellä kaudellaan Tepsiä vuonna 2010.

[readmore from=TPS]

– Hänellä on hieno ja menestyksekäs pelaajaura takanaan, sopivasti kansainvälistä valmennuskokemusta viime vuosilta sekä myös omaa henkilökohtaista historiaa TPS:ssä. Koko seuran satavuotisjuhlat lähestyvät ja meillä on haussa uusi, selkeä ja tuore identiteetti, jonka pitää heijastua kaikkeen toimintaamme, Peräaho kommentoi.

Johanssonin valmennusura käynnistyi vuonna 2012 TPS:n junioreissa, mutta sen jälkeen hän on tehnyt valmentajauraansa pääasiassa Skotlannissa. Johanssonin viimeinen pesti oli Greenock Mortonin riveissä Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Johansson erosi kuitenkin yllättäen tehtävästään keväällä 2019.

Lisäksi Johansson on työskennellyt skottijätti Rangersissa apuvalmentajana. Kokemusta löytyy myös Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmästä, jossa hän työskenteli Markku Kanervan alaisuudessa joulukuusta 2016 elokuuhun 2017.

Johansson ottaa pestin innolla vastaan.

– Minulle on suuri kunnia, kun saan palata takaisin minulle tärkeään seuraan, nyt jo kolmatta kertaa. Sain aikanani nuorena pelaajana vastuuta ja mahdollisuuden lähteä myös ulkomaille. Sain myös päättää koko pelaajaurani TPS:n riveissä. Seura merkitsee minulle todella paljon ja nyt on uudet haasteet edessä päävalmentajana. Tulen Turkuun viikonloppuna, tutustun joukkueeseen sekä taustoihin ja sen jälkeen alkaa päivittäinen työ TPS:n eteen, Johansson kommentoi.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
FC TPS Turku Oy on valinnut miesten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Jonatan Johanssonin.

Lue tiedote kotisivuilla: fc.tps.fi/fi/uutiset/tps…

Tervetuloa takaisin mustavalkoisiin, @JonatanTintin!

#FCTPS #Veikkausliiga #Turku #TKOMV