Bayern Münchenin Alphonso Davies voi nousta yhdeksi maailman parhaista laitapuolustajista, arvioi Vancouver Whitecapsin entinen valmentaja Carl Robinson.

Davies, 19, teki tällä kaudella läpimurtonsa Bayernin paidassa ja voitti tuplamestaruuden. Kanadan maajoukkuepelaaja palkittiin Bundesliigan vuoden tulokkaana.

Robinson päästi Daviesin tekemään MLS-debyyttinsä Vancouverin paidassa, kun tämä oli vain 15-vuotias. Huippunopean Daviesin kehitys ei ole yllättänyt häntä.

– Hän on fantastinen, lahjakas nuori poika. Nyt kyse on tasaisuudesta, koska erittäin hyvän vuoden jälkeen laitapuolustajana – mikä oli avainasia hänen kehittymisensä kannalta – hänen pitää seuraavaksi tehdä se ensi vuonna ja sitä seuraavana, Robinson sanoo Stats Perform Newsille.

Bundesliga English

@Bundesliga_EN
"His star is rising" 💫

Your #BLRookie of the Season: @AlphonsoDavies 🇨🇦🏆

#AWSxBundesliga @FCBayernEN

– Sitten hänet voidaan panna samaan kategoriaan Gareth Balen, Ashley Colen ja muiden tuollaisten maailman huippupelaajien kanssa. Siitä tulee hänen seuraava haasteensa, mutta uskon vakaasti, että hän pystyy tekemään sen, koska hän on hyvä poika.

Jotkut ovat jo tässä vaiheessa luonnehtineet Daviesia Kanadan kaikkien aikojen parhaaksi jalkapalloilijaksi.

– Alphonso Davies on uskomaton menestystarina. Se johtuu hänestä, koska hän on erittäin, erittäin lahjakas pelaaja. Hän sai mahdollisuuden ja suoriutui hyvin. Kyse on hänen matkastaan, ei kenenkään muun matkasta, summaa Robinson.

Vancouver Whitecaps FC

@WhitecapsFC
Born in Ghana.
Raised in Edmonton.
Vancouver’s hero.

@AlphonsoDavies' journey to @FCBayern. #VWFC #HomegrownHero

Lähde: Bundesliigan verkkosivut