Veikkausliigassa pelattiin keskiviikkona viisi ottelua. Selkeimmät voitot nappasivat HJK ja KuPS, joista jälkimmäinen nousi sarjan piikkipaikalle.

Albion Ademi iski jo neljännellä peliminuutilla IFK Mariehamin johtoon, saarelaisten kotiotteussa Hakaa vastaan.

HJK puski päätään TPS-seinään Turussa kymmenminuuttisen, ennen kuin Tim Väyrynen vei vieraat johtoon, Henri Toivomäen tarjoilusta.

Kierroksen kolmannen häkin iski KuPSin Urho Nissilä, jättäen FC Lahden tappioasemaan 17. minuutilla.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
16' MMMUUUUUAAAAAALLLLIIIIIII
!!!!!! Keltamustan paine tuo tulosta ja Nissilä siirtää kotijoukkueen johtoon! #KuPS #veikkausliiga (1-0)

HIFK otti kuskin paikan juuri ennen puolen tunnin rajapyykkiä, kotiottelussaan SJK:a vastaan. Konkari Sakari Mattila sai nimiinsä 1-0 -osuman. 31-vuotiaasta tuli loputa illan sankari – hän pamautti ottelun voiton helsinkiläisille ajassa 90+6.

Honka – FC Inter

Tasaisena alkaneen ottelun johtomaaliin tarjoiltiin vieraille paikkaa, kun Henri Aalto repi läpiajoon pyrkineen Jesper Engströmin nurmen pintaan. Aallolle varoitus, Connor Ruane ampui vaparin taivaan tuuliin.

FC Inter Turku LIVE

@FCInterTkuLIVE
11' Engström on pääsemässä karkuun, mutta Aalto repii hänet kumoon ja saa tilanteesta varoituksen. Interille hyvästä paikasta vapaapotku. (0-0) #HONINT

20 minuutin pelin jälkeen Timo Furuholm puolestaan näytti olevan matkalla yksin kohti Honka-maalia, napattuaan syötön kantapäällään matkaansa. Tilanne kuitenkin lopulta paitsio.

Avausjakson paras paikka nähtiin, kun Martti Haukioja kuskasi pallon vasemmalta laidaltaan päätyrajalle asti, ja siirsi sen Furuholmille aivan maalin suulle. Inter-kapteeni sotkeutui jalkoihinsa siinä määrin, ettei pallo verkkoon asti löytänyt.

Turkulaiset rakentelivat hyökkäyspeliään joukkueista määrätietoisemmin, ja Hongan mahdollisuudet piilivät vastaiskuissa.

Anthony Annan teki turhautuneen virheen kymmenisen minuuttia ennen taukoa, isännille vapari hyvästä paikasta. Robert Ivanov pelattiin erikoistilanteesta ovelasti täysin vapaaseen maalintekopaikkaan muurin taakse, mutta tämä ohjasi metritolkulla ohi.

Jakson loppua kohti pelin hallinta kääntyi Hongalle. Annan pelasi jälleen aivan liian lujaa hyökkäyspäässä, ja nappasi lopulta varoituksen 45. minuutilla.

Taukotilanteet:

• Honka – FC Inter 0-0
  • HIFK-SJK 1-0 (Mattila 27.)
  • IFK Mariehamn – Haka 1-1 (Ademi, 4., Henri Malundama 40.)
  • KuPS – FC Lahti 2-0 (Nissilä, Aniekpeno Udoh 44.)
  • TPS-HJK 0-1 (Väyrynen, 10.)

Espoossa isännille tuomitiin toisen jakson alkupuolella kyseenalainen rankkari, kun Haukioja kaatoi Demba Savagen – hidatuskuvien mukaan boksin ulkopuolella. Jean Marie Dongou sijoitti pallon vasemmalle, 1-0.

Honka sai maalista itseluottamusta, ja oli jo rakentelemassa toista maalia, kun Furuholm keskitti oikealta, ja Taiki Kagayama puski tilanteeksi 1-1.

Lopputulokset:

• Honka – FC Inter 1-1
  • HIFK-SJK 2-1
  • IFK Mariehamn – Haka 2-2
  • KuPS – FC Lahti 3-0
  • TPS-HJK 0-2

TPS:n Albijon Muzaci, ja SJK:n Tero Mäntylä esiintyivät joukkueittensa otteluissa kahden varoituksen, ja niiden myös ulosajon arvoisesti. Muzaci nappasi omat lappunsa kolmen minuutin sisään.