Liverpool tuhri mahdollisuutensa ennätykseen – tähtitoppari van Dijk pahoitteli mokaansa: ”Otan siitä vastuun”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Tuore Valioliigan mestari Liverpool kärsi keskiviikkona sarjakauden kolmannen tappionsa, kun se hävisi Arsenalille vieraskentällä 1-2.

Liverpool siirtyi 20. minuutilla johtoon Sadio Manén oumalla, mutta Arsenal tuli vielä ennen taukoa rinnalle ja ohi Alexandre Lacazetten ja Reiss Nelsonin maaleilla.

Arsenalilla oli koko ottelun aikana kolme maalintekoyritystä ja Liverpoolilla 24. Tykkimiehet saavat kiittää voitostaan Liverpoolin luottopelaajia, toppari Virgil van Dijkia ja maalivahti Alisson Beckeriä, joiden kömmähdykset johtivat kotijoukkueen maaleihin.

Van Dijk syötti Nelsonin painostuksen alla pallon suoraan Lacazettelle, joka kiersi vielä Alissonin ennen kuin siirsi pallon maaliin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Arsenalin aggressiivinen prässi tuotti jälleen tulosta, kun Alisson syötti pallon epähuomiossa Lacazettelle, joka vuorostaan tarjoili maaliin johtaneen tekopaikan Nelsonille.

Hollannin maajoukkueen kapteeni van Dijk viittoi Arsenalin ensimmäisen osuman yhteydessä tuomarille, että häntä olisi rikottu, mutta ottelun jälkeen hän myönsi sortuneensa virheeseen. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten maaliskuun 2019, kun van Dijkin tekemä virhe johti suoraan vastustajan maaliin Valioliigassa.

– Annoimme heille lahjamaalit. Me dominoimme ottelua ja painostimme heitä, mutta annoimme heille kaksi maalia, ja siitä on tietysti vaikea nousta takaisin. Sitä saa, mitä tilaa, jos lahjoittaa maaleja, kuten me tänään teimme, minä mukaan lukien, kommentoi van Dijk Sky Sportsille.

– Niitä maaleja ei olisi pitänyt syntyä, mutta ennen niitä mikään ei ollut pielessä. Me prässäsimme heitä ja teimme fantastisen maalin. Keskittymisen puute kostautui meille, ja valitettavasti niin kävi kahdesti.

– Minulla oli tunne, että voisimme voittaa täällä helposti, mutta tuossa nähtiin, mitä käy, kun heille lahjoittaa maaleja. Minä tein virheen ja otan siitä vastuun.

Liverpool varmisti Valioliigan mestaruuden historiallisen ajoissa, kun seitsemän kierrosta oli vielä pelaamatta. Loppukauden ajan se jahtaa enää muutamia ennätyksiä, mutta yksi niistä jäi keskiviikon tappion myötä haaveeksi.

Liverpoolin kokonaispistesaldo tältä kaudelta voi olla enimmillään 99 pistettä. Manchester City keräsi ennätykselliset sata pistettä voittaessaan Valioliigan kaudella 2017-18.

Liverpool voi vielä voittaa Valioliigan ennätyksellisen suurella piste-erolla. Kyseinen ennätys kuuluu myös kauden 2017-18 Manchester Citylle, joka jätti tuolloin paikalliskilpailijansa Manchester Unitedin toiseksi 19 pisteen päähän. Tällä hetkellä Liverpool on Cityä 18 pistettä edellä, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Lisäksi Liverpool voi sivuta kolmea muuta Valioliigan yhden kauden ennätystä: eniten voittoja (32)*, eniten voittoja kotona (18) ja eniten pisteitä kotikentällä (55).

* = nykyiset ennätykset sulkeissa

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS