Marcus Forssin paluu lähestyy – toipunut jo treenikuntoon

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kun Marcus Forss loukkasi tammikuussa takareittään ja joutui leikkauspöydälle, pelättiin tuolloin miehen koko kauden olevan ohi. Samalla pelättiin haaveen EM-kisapaikasta menneen.

Tuolloin ei kuitenkaan vielä tiedetty, millaiseksi COVID-19-pandemia äityisi. Koronavirus katkaisi jalkapallosarjat lähes kaikkialla, ja niinpä talvisarjojen päätös venyikin toukokuun lopun sijasta heinä-elokuun vaihteeseen.

Juuri nyt näyttääkin siltä, että on jopa mahdollista, että kesäkuussa 21 vuotta täyttävä Forsskin saattaa tällä kaudella vielä pelata. Forssin seura Brentford FC twiittasi torstaina kuvia, joissa näkyy, kuinka suomalaishyökkääjäkin on jo liittynyt seuran harjoitusvahvuuteen.

Forss vietti syyskauden lainalla Ykkösliigan Wimbledonissa ja onnistui seurassa erinomaisesti. 18 ottelussa syntyi 11 maalia ja yksi maalisyöttö. Forss valittiin lokakuussa Ykkösliigan kuukauden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi, ja joulukuussa hän oli ehdolla koko sarjan parhaaksi pelaajaksi. On siis helppo puhua läpimurtokaudesta.

Tammikuinen reisivamma katkaisi sitten paitsi kauden sekä lainapestin Wimbledonissa. Forssin pelaajaoikeudet omistava Brentford päätti tuolloin kutsua pelaajansa takaisin kotiin leikkauksesta toipumaan.

Brentfordille Forss on tehnyt kolme maalia yhteensä 12 edustusjoukkueessa pelaamassaan ottelussa. Peleistä kahdeksan on ollut Mestaruussarjan pelejä, ja niistä kaksi tällä kaudella ennen Wimbledon-lainaa. Lähiviikkoina nähtäneen, tuleeko tilastoihin täydennystä vielä tämän sesongin aikana.

Brentford on voittanut kaikki kolme koronatauon jälkeistä otteluaan päästämättä niissä maaliakaan, ja taistelee noususta Valioliigaan. Se on nyt sarjassa kolmantena, viisi pistettä toisena olevaa West Bromwichia perässä. Ainakin karsintapaikan suhteen näyttää jo hyvältä, sillä seitsemäntenä oleva Derby on jo yhdeksän pistettä perässä.

Mestaruussarjaa on pelaamatta vielä kuusi kierrosta, ja nämä kuusi otteluaan Brentford pelaa seuraavien 18 päivän aikana. Nousukarsinnat pelataan 26.7.-4.8.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS