Mestarien liigan arvonta-aikataulu tiedossa – isäntäkaupunki Lissabonissa koronarintamalla takapakkia

© Kuva: Getty Images

Euroopan huippujalkapallosarjoista Bundesliiga on jo päättynyt, Valioliigassa on mestari ratkennut ja Italiassa ja Espanjassakin loppusuora lähestyy. Näyttää vahvasti siltä, että koronaviruspandemian keskeyttämät liigat saadaan pelattua onnistuneesti heinäkuun aikana loppuun.

Elokuussa onkin sitten vuorossa Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loppupelit. Europelit piti pelata valmiiksi jo toukokuussa, mutta COVID-19 keskeytti kauden maaliskuussa. Nyt Mestarien liiga pelataan loppuun Final Eight -turnausformaatilla Lissabonissa ja Eurooppa-liiga samoin Saksassa. Kaksiosaisista ottelupareista jouduttiin luopumaan, ja katsojia stadioneille päästetään vain vähän, jos lainkaan.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA vahvisti tiistaina, että molempien kilpailujen kauden viimeinen otteluparien arvonta järjestetään Sveitsin Nyonissa ensi viikon perjantaina 10.7. Mestarien liigan arvonta on Suomen aikaa kello 13 ja Eurooppa-liigan kello 14.

Samassa tilaisuudessa arvotaan siis sekä puolivälierä- että välieräparit. Lisäksi arvotaan loppuotteluiden ns. ”kotijoukkueet”, sillä finaalit(kin) pelataan puolueettomilla kentillä. Tässä vaiheessa kilpailua arvonnassa ei ole enää mitään maa- tai muita rajoituksia, eikä myöskään korisijoituksia.

Lissabonin lopputurnaus pelataan 12.-23. elokuuta. Otteluita pelataan kahdella eri stadionilla, Benfican Estadio de La Luzilla sekä Sporting Lissabonin José Alvalade -stadionilla.

Mestarien liigan kahdeksasta puolivälieräjoukkueesta selvillä on neljä: Atalanta, RB Leipzig, Atlético Madrid ja PSG.

Ottelupareista Manchester City-Real Madrid (avausosa 2-1), Juventus-Lyon (0-1), Bayern München-Chelsea (3-0) ja Barcelona-Napoli (1-1) on pelaamatta vielä toinen osaottelu. Toistaiseksi on auki, missä toiset osat pelataan. Pandemiatilanne ratkaisee, voivatko avausosan vieraissa pelanneet joukkueet järjestää pelin kotikentällään. Mikäli eivät, pelattaneen pelit Portugalissa Guimaraesin ja Porton kaupungeissa.

Jäljelläolevat neljä neljännesvälierää pelataan 7.-8.8., puolivälierät ottelu/päivä-tahdilla 12.-15.8., välierät 18.-19.8. ja finaali 23.8. Kaikki pelit alkavat Suomen aikaa kello 22.

Eurooppa-liigan loppuottelua isännöi 21.8. Köln. Final Eight -turnaus alkaa Saksassa 10.8. Puolivälieriä pelataan Kölnin lisäksi Duisburgissa, Gelsenkirchenissä ja Düsseldorfissa. Myös kaikki nämä pelit alkavat kello 22 Suomen aikaa.

Kesken jääneet neljännesvälierät pelataan 5.-6.8. Ottelupareissa Internazionale-Getafe ja Sevilla-AS Roma ei pystytty pelaamaan edes ensimmäistä osaottelua, joten niissä jatkaja ratkaistaan vain yhden ottelun perusteella.

Päänvaivaa UEFA:lle on tuoreeltaan aiheuttanut se, että Lissabonissa on todettu tuoreeltaan uusia koronatartuntoja. Kaikkiaan 19 kaupunginosassa asetettiin sen vuoksi keskiviikkona jälleen ulkonaliikkumiskielto voimaan. Vain välttämättömät kaupassakäynnit ja työmatkat sallitaan. Tämänhetkisten tietojen mukaan rajoitus on voimassa kaksi viikkoa, 14.7. saakka. Sen jälkeen tilanne arvioidaan uudelleen.

Tästä huolimatta UEFA ei suunnittele isännän vaihtamista tai lopputurnauksen perumista.

– En näe mitään tarvetta B-suunnitelmalle, UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin kommentoi keskusteltuaan asiasta Portugalin pääministeri Antonio Costan kanssa.

– Kaikki kokouksen osapuolet alleviivasivat olevansa täysin sitoutuneita yhteistyöhön sen eteen, että voimme toteuttaa onnistuneen tapahtuman Lissabonissa.

Lähteet: Marca ja Mundo Deportivo


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.