Midaksen kosketus: Zinédine Zidanella täysin posketon tilasto Real Madridin peräsimessä – seurapomo: ”Ihmiset voivat sanoa hänestä, mitä haluavat”

© Kuva: Getty Images

Real Madrid varmisti torstai-iltana seurahistorian 34. liigamestaruuden. Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane on tuonut pokaaleja siihen tahtiin, että oksat pois.

Zidane on voittanut Real Madridissa pokaalin keskimäärin 19 ottelun välein. Tilasto on täysin posketon. Zidane on voittanut Realissa 11 pokaalia. La Ligan mestaruuksia on tullut kaksi (2016-17, 2019-20), Mestarien liigan pystejä kolme (2015-16, 16-17, 17-18), Espanjan Supercupin voittoja kaksi (2017, 2019-20), UEFA Supercupin mestaruuksia kaksi (2016,17) ja seurajoukkueiden MM-kultia kaksi (2016, 17).

Zidane palasi Realin päävalmentajaksi viime vuoden maaliskuussa. Sitä ennen hän ehti valmentaa Madridia tammikuusta 2016 toukokuuhun 2018. La Ligan mestaruus tuntui erityiseltä.

– Tämä on uskomaton tunne, koska se, mitä pelaajat ovat tehneet, on valtaisaa. En osaa sanoin kuvata tätä tunnetta. Mestarien liiga on Mestarien liiga, mutta tämä liigamestaruus tekee minut vielä onnellisemmaksi, koska La Liga on mahtava sarja, Zidane hehkutti Villarreal-voiton jälkeen torstaina.

Zidane kehui ennen kaikkea pelaajiensa vaikutusta. Mestarivalmentaja ei halunnut korostaa omaa rooliaan liikaa.

– Minulle tämä on yksi parhaista päivistä valmentajana. Pelaajat olivat niitä, jotka tämän taistelivat. On totta, että minulla on oma roolini, mutta he (pelaajat) uskoivat tähän. Tässä joukkueessa on hienoja persoonia ja kun näen heidät noin onnellisina, se tekee minut todella onnelliseksi. Jopa he, jotka ovat pelanneet vähemmän, ovat sitoutuneet, Zidane kehui.

Real Madridin seurapomo Florentino Pérez sen sijaan ylisti Zidanen kädenjälkeä, syystäkin.

– Zidane on siunaus taivaalta. Ihmiset voivat sanoa hänestä, mitä haluavat, me vain voitamme pokaaleja, Pérez totesi.

Artikkeli jatkuu twiittien jälkeen.

Yksi Real Madridin sankareista on ollut kapteeni Sergio Ramos, joka ehti pelata päävalmentaja Zidanen kanssa yhdessä myös kentän puolella. Pérez kehui kapteeniaan ja antoi myös huojentavan viestin seuran kannattajille.

– Ramos on täällä koko elämänsä ajan. Kannattajat voivat rentoutua. Hän on ollut uskomaton johtaja. Joukkue on yhtenäinen ja siitä saamme kiittää häntä.

Ramos oli Pérezin kanssa samoilla linjoilla.

– Haluaisin lopettaa urani täällä. En usko, että sen kanssa tulee ongelmia. Aion olla täällä niin kauan kuin seuran presidentti (Pérez) haluaa.

Myös Ramos korosti Zidanen roolia.

– Zidane on avain kaikkeen. Me uskomme häneen ja hänen työhönsä. Joka kerta kun hän tulee, kaikki mihin hän koskee, muuttuu kullaksi. Hän on ainutlaatuinen, kapteeni ylisti.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta