Napoli sai vihdoin hyökkääjähankintansa maaliin – seuran siirtoennätys uusiksi

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Italian cup-voittajana ensi kaudeksi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen selviytynyt Napoli on vahvistanut pitkään vireillä olleen pelaajahankinnan. Joukkuetta vahvistaa 21-vuotias nigerialaishyökkääjä Victor Osimhen, joka pelasi viime kauden Ligue 1:n Lillessä.

Osimhen aloitti ammattilaisuransa Bundesliigan Wolfsburgissa, jossa hän pelasi kauden 2017-2018. Tie vei belgialaisen Charleroin kautta Lilleen, jossa hän teki päättyneellä kaudella lopullisen läpimurtonsa. 27 sarjaottelussa syntyi 13 maalia ja viisi maalisyöttöä. Osimhen onnistui kahdesti maalinteossa myös Mestarien liigassa.

Nigeriassa syntynyt Osimhen voitti vuonna 2015 alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden sekä turnauksen maalikuninkuuden kymmenellä maalillaan. Nigerian A-maajoukkueessa hän debytoi kesäkuussa 2017. Kymmenessä maaottelussa on syntynyt neljä maalia.

Viisivuotisen sopimuksen tehneestä Osimhenista tulee Napolin seurahistorian arvokkain hankinta, ja Lillen toiseksi kallein myynti (kalliimpi oli Arsenaliin 80 miljoonalla siirtynyt Nicolas Pepé). Sky Italian siirtoekspertin Gianluca Di Marzion sekä Fabrizio Romanon mukaan Napoli maksaa Osimhenista 50 miljoonan euron siirtokorvauksen, joka voi nousta bonuspykälien täyttyessä 60 miljoonaan. Lille pyysi välillä pelaajastaan tiettävästi jopa 80 miljoonaa euroa.

Napolin kallein pelaaja ennen Osimhenia oli Gonzalo Higuaín, josta seura maksoi seitsemän vuotta sitten Real Madridille 39 miljoonaa euroa.

Lillelle siirto merkitsee tukevaa voittoa, sillä se maksoi Osimhenista vuosi sitten Charleroille 14 miljoonaa euroa. Charleroi pidätti tuolloin oikeuden 15 prosentin osuuteen jatkosiirron hinnasta, joten sekin saa siirtosummasta 7,5 miljoonaa euroa.

Lähde: Transfermarkt

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS